17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Preşedintele CJ – Adrian Ştef explică semnificaţia simbolurilor de pe stema judeţului. Ce părere aveţi de stemă?

Scris de Ioan Aniţaş, 20 decembrie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Adrian Stef prezinta variante ale stemei judetului

Adrian Stef prezinta variante ale stemei judetului

 

    Miercuri, 19 decembrie, Adrian Ştef – preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, a convocat o conferinţă de presă. Obiectivul acestei întâlniri a fost explicitarea însemnelor heraldice care se regăsesc pe stema judeţului adoptată marţi, 18 decembrie în Consiliul Judeţean.

Desigur s-au dat şi o serie de explicaţii referitoare la culorile utilizate. S-au făcut precizări insclusiv asupra traseului pe care-l parcurge hotărârea adoptată pe 18 decembrie până a se putea utiliza stema judeţului pe documentele oficiale.

Semnificaţia însemnelor heraldice merită cunoscută

Înainte de a discuta varianta adoptată ca stemă a judeţului, preşedintele Ştef a făcut o incursiune în timp, fiind prezentate o serie de steme care au fost utilizate cu zeci de ani în urmă, fiind luate ca surse de inspiraţie.

Referitor la stema utilizată în perioada interbelică pe care se regăsea blazonul familiei Karolyi, vulturul Karul, peşti şi altele similare nu mai corespunde situaţiei actuale, motiv pentru care s-a comandat o stemă nouă.

Potrivit cutumelor, au fost propuse dezbaterii trei variante de stemă realizate de profesorul Florin Horvat. Asta după o serie de simulări făcute. Variantele propuse pentru stemă au fost discutate şi analizate anterior în grupurile politice reprezentate în Consiliul Judeţean. S-a ajuns la un moment important pentru judeţ, definitivarea unei variante care să prezinte preocupările şi să reprezinte în fapt identitatea acestei zone.

Pe varianta de stemă aleasă se regăsesc: cerbul, pomul patrat, grâul, strugurii şi nu în ultimul rând turnul, alături de un scut. Fiecare din aceste însemne au semnificaţii aparte. Acestea includ îndeletniciri, tradiţii, ocupaţii ş.a.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.