Audienţe în direct cu eva laczko, invitaţi: Kovacs Emil, Koter Laszlo. Titlul emisiuni: Muveszbaratsagok: Koter es Kovacs (Prietenii între artişti: Koter şi Kovacs).(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Horia Adrian Ungur,Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Scandalul din justiţie versus scandalul din politică. (reluare) 02.30 Cultură,cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Pop.Titlul emisiunii: Munca-o modalitate de a rămâne tânăr. 03.40 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Paula Pirvănescu. 05.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Bornyasz Iosif. Titlul emisiunii: Caprele spaniole la concurenţă cu cele autohtone. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu eva laczko, invitaţi: Kovacs Emil, Koter Laszlo. Titlul emisiuni: Muveszbaratsagok: Koter es Kovacs (Prietenii între artişti: Koter şi Kovacs).(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Gaspar Gyorgy. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Gabriel Gorgan. Titlul emisiunii: Tineri în faţa provocărilor timpului actual. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Horia Adrian Ungur,Ovidiu Silaghi. Titlul emisiunii: Scandalul din justiţie versus scandalul din politică. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Colonel Gheorghe Strâmb. Titlul emisiuni: Colonel Gheorghe Strâmb – rapor la 3650 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură cu Laczo Ev,invitat: Muzsnai Arpad.Titlul emisiuni: Paskandi-Dsida- Jakobffz napok. 15.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum învingem depresia? 16.25 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Ştefan Szilagyi. Titlul emisiunii: Fotbalul juvenil în atenţia ASJ şi ISJ. 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Formaţia Clasic . 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gheorghe Cormoş, Ioan Tipu Sălăjanu. Titlul emisiunii: Scrisul sătmărean în context local şi naţional.(reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Info Studio cu Laczko Eva, invitaţi: Lochli Tunde, Kegyes David.Titlul emisiunii:Mosolyhaz – az orom oazisa(Casa Zânelor – oază de bucurii). 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Paula Pirvănescu. 23.30 Ştiri

Semnalul vine de la Bucureşti

Scris de Dumitru Păcuraru, 08 martie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Alianţa PSD-UNPR-ALDE nu-i bătută în cuie. Demisia neaşteptaă a lui Gabriel Oprea  de la conducerea UNPR nu va rămâne fără urmări majore în relaţia cu PSD. O parte din liderii locali aveau obligaţii faţă de Oprea. Mare parte dintre parlamentarii racolaţi de la alte partide negociaseră cu acelaşi Gabriel Oprea trecerea lor la UNPR. În fine, între UNPR şi fondatorul său se putea pune semnul egalităţii. Gabriel Oprea avea toate motivele să spună “UNPR sunt eu”.

Rămasă fără comandantul suprem, corabia UNPR se va îndrepta spre cea mai apropiată insulă care îi oferă garanţia unor avantaje imediate. Partidele mici nu se află în situaţia de a-şi permite să aştepte următorul ciclu electoral. PNL şi PSD  îşi fac calcule pe termen mediu sau lung. Ele au siguranţa că aşteptând patru ani în opoziţie vor ajunge la putere prin forţa centrifugă a votului negativ. ALDE, PMP, UNPR, UDMR  şi alte partide mici care ajung în Parlament îşi fac calcule pe termen scurt. Socoteala lor este simplă. “Ce-i  în mână nu-i minciună sau nu da pasărea din mână pentru cioara de pe  gard”, sunt motto-uri după care se conduc partidele de factura UNPR.

Pe bună dreptate PSD are toate motivele să fie îngrijorat. Nicolae Onţanu, cel care a preluat conducerea interimară a partidului, nu are nicio obligaţie faţă de PSD. Mai mult decât atât, Bucureştiul are propriile lui calcule. Capitala este stat în stat. În consiliul primăriei generale alianţele nu urmează sistemul de alianţe naţional. Interesele sunt atât de mari încât se trece peste indicaţiile liderilor de partid. Onţanu este prins de ani de zile în păinjenişul alianţelor bucureştene.    

Pentru el, ca pentru toţi primarii de sectoare, nu există nimic altceva înafara campaniei pentru Bucureşti. Judeţele nu intră în sfera lor de preocupări. PSD gândeşte la scară naţională. Liderii social democraţi ştiu, pe de altă parte, că Bucureştiul dă tonul în toate campaniile electorale. Dacă Onţanu are în vedere situaţia sa de la sectorul 2, şi lasă PSD fără un răspuns ferm, întreaga alianţă care a susţinut guvernul Ponta este pusă sub semnul întrebării.

Ieri a avut loc prima şedinţă prezidată de Onţanu. Deciziile luate nu sunt clare. Urmează UNPR sută la sută calea trasată de Gabriel Oprea? Are noul preşedinte interimar o altă variantă?

Organizaţiile din ţară stau cu ochii pe Bucureşti. Alianţele din capitală dau tonul campaniei, la nivel judeţean tonul este dat de alianţele de la nivelul reşedinţei de judeţ. Dar există măcar într-un singur judeţ candidaţi şi alianţe bătute în cuie? Nu există. Negocierile continuă. Sunt semne că toată lumea negociază cu toată lumea.

Dacă la început se spunea că PNL nu va negocia cu partidul lui Traian Băsescu, încet, încet zidurile cad. PNL vede în PMP şi chair în M3 un posibil aliat. Dacă pe dreapta la Bucureşti  se pune de o alianţă, exemplul va fi urmat în tot mai multe judeţe. Dacă o singură organizaţie ALDE sau UNPR trece în tabăra PNL, exemplul se poate extinde la nivel de ţară. PSD, un partid cu o vastă experienţă, cunoaşte în amănunt modul în care se formează şi se sparg alianţele. PSD s-a învăţat minte cu alianţele şi îşi ia măsuri de prevedere din timp.

Dar partidele mici nu pot fi controlate. Odată cu schimbarea survenită la vârful UNPR a venit şi prima surpriză. Neculai Onţanu a anunţat ieri că UNPR este de acord cu alegerea primarilor din două tururi. Este un prim semnal că UNPR este pregătit şi pentru negocierile cu PNL, susţinător înfocat al schimbării legii alegerilor. Astfel de semnale nu sunt întâmplătoare. În spatele lor se află întâlniri, planuri, promisiuni. Apropierea UNPR de PNL înseamnă sfârşitul majorităţii PSD-ALDE-UNPR. Aşadar, PSD are motive să fie îngrijorat.

   

Abonează-te acum Online!