00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 01.40 Ne Cheamă Natura 02.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 03.25 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 05.40 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Noua lege a pensiilor şi ultimele modificări.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 14.35 Teleshopping 14.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 17.00 Street Music Festival – la Satu Mare. 18.00 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Ne Cheamă Natura 18.07.2019

Seminar informativ privind angajarea străinilor, joi la ITM

Scris de Vasile Andreica, 16 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Joi, 18 aprilie, începând cu ora 10, la sediul Inspectoratului Teritorial de muncă are loc un seminar informativ deschis patronilor interesaţi de angajarea străinilor şi de internship, ne informează inspectorul-şef Cristian Sasu.

În cursul lunilor aprilie şi mai sunt programate Campanii de informare şi conştientizare a angajatorilor cu privire la respectarea şi aplicarea prevederilor legislaţiei privind încadrarea în muncă a cetăţenilor străini, precum şi cu privire la condiţiile organizării activităţilor de ucenicie la locul de muncă, a stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, şi de efectuare a programelor de internship.

Campania de informare a angajatorilor care au străini angajaţi sau care sunt interesaţi în acest demers este organizată împreună cu Inspectoratul General pentru Imigrări în baza ”Planului de cooperare operativă pentru depistarea angajaţilor străini ilegal şi combaterea muncii nedeclarate a străinilor în anul 2019” .

Campania de informare şi conştientizare cu privire la respectarea legislaţiei specifice privind ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior şi internshipul”  vizează îndrumarea entităţilor care au calitatea de angajator interesate de aplicarea corectă şi unitară a prevederilor legale în acest domeniu, informarea angajatorilor în ceea ce priveşte dezvoltarea carierei şi a procesului de formare profesională continuă, precum şi facilitarea integrării sociale şi profesionale a persoanelor interesate în concordanţă cu aspiraţiile profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii.

Acţiunile de informare şi conştientizare programate sunt destinate să răspundă cerinţelor angajatorilor care în această perioadă se confruntă cu probleme şi dificultăţi în recrutarea personalului şi acoperirea necesarului de forţă de muncă.

Angajatorii interesaţi în domeniile vizate de aceste campanii de informare şi conştientizare sunt invitaţi la seminarul-dezbatere organizat joi, 18 aprilie 2019, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.