Credeţi că ar trebui legalizată prostituţia?

Scris de Sergiu Podina, 20 mai 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Precup - sef Politia Locala Satu Mare

Precup – sef Politia Locala Satu Mare

La emisiunea “Audienţe în direct” de miercuri, 20 mai, Ioan Precup, şeful Poliţiei Locale Satu Mare, a spus că este de acord cu legalizarea prostituţiei.

Este de părere că legea ce prevede pedepsirea acestei infracţiuni este foarte prost gândită. Nu îi poţi pedepsi pe făptaşi decât dacă îi prinzi în flagrant.

Ioan Precup este convins că odată ce această meserie, veche de când lumea, ar fi legalizată s-ar produce foarte mulţi bani pentru bugetele locale, iar activitatea întreprinsă va putea fi controlată îndeaproape.

De asemenea totul s-ar desfăşura în condiţii igienico-sanitare adecvate, astfel încât să se evite îmbolnăvirea masivă a persoanelor ce recurg la astfel de servicii.

 

Rugăm cititorii noştri să-şi exprime părerea:

 

[cardoza_wp_poll id=114]

Abonează-te acum Online!
 1. anton a spus: 26 mai 2015, ora 15:11

  De mult este legalizata, vezi haita de politruci si haita de numiti politic !

 2. Eugen a spus: 25 mai 2015, ora 11:06

  @dacia!, Sa faci sex implica si riscuri pe care le accepti atunci cad te aventurezi. Nu vrei sa risti ?, nu fa sex !, nu te obliga nimeni, simplu, nu ?. Daca s-ar desfasura intr-un cadru legalizat, situatia s-ar putea tine mai usor sub control. Clientii ar fi inregistrati si la nevoie ar putea fi examinati din timp pt. a putea preveni transmiterea unor boli. La fel si prostituatele. Mai periculos este acuma cand nu este legalizat si fiecare face dupa capul lui in mod necontrolat.

 3. stejar a spus: 24 mai 2015, ora 20:36

  Discutie inutila, ca si la furtul de lemne, numai unele si unii pot sa practice prostitutia, cine o face de capul sau este imediat prinsa sau prins de organele de ordine.

 4. gogu a spus: 22 mai 2015, ora 23:24

  putzintica cultura generala: cea mai veche meserie din lume este : pictor rupestru de pesteri !

 5. nicu a spus: 22 mai 2015, ora 14:26

  Da sint pentru legalizarea prostitutiei intrun cadru bine ,gindit ca intra societate normala,supraveghiat de un colectiv sanitar ,financiar ,fara evaziune fiscala ce ce ar aduce un venit ia bugetul tari MAI bine prostitutie de cit homosecsualitate sau lesbisni pentru care sint uni parlamentari care doresc sa fie recunoscute in rominia.

 6. dacia a spus: 22 mai 2015, ora 12:34

  Eugen-sexul este destinat procreerii, există un ritm , observă animalele. Fă sex unde pune şi afecţiune, nu cred că faci artă cu o prostituată . Aprinde şi reaprinde în relaţie interesul, depinde de amîndoi şi nu trebuie tratată ca o corvoadă, cam cum ar rezuta din prima ta postare. Fă artă, dar fă-o frumos, nu contracost, nu riscînd a lua şi îmbolnăvii alte partenere care nu au nici o vină. Nu se pot lua măsuri de protecţie perfecte , este o perioadă de incubaţie în care afecţiunea nu se manifestă mdical şi se pot lua pe toate căile.
  Sînt convinsă că poţi face sex cu o parteneră pe care să nu o plăteşti, să nu rişti tot felul de boli luate de la multiplii bărbaţii care ar fregventa-o. Ai un pic de orgoliu !
  Cred că este o meserie degradantă pentru femeia sau bărbatul care o prestează încercînd să cîştige mult şi uşor pentru ei şi” peştii” care nu vor dispărea. Acolo unde s-a legiferat nu s-a eradicat prostituţia clandestină.

 7. Eugen a spus: 22 mai 2015, ora 10:33

  @dacia!, Da, există lucruri mai interesante decît sexul, dar trebe sa recunoastem ca in sinea lui, sexul este o arta la care nu toata lumea se pricepe. Totodata este si o necesitate !. Nu ?.

 8. victor a spus: 22 mai 2015, ora 09:29

  @Catalin.
  Mai bine ti-ai cauta un loc de munca in loc sa traiesti din ajutor social
  ,

 9. ciprian a spus: 22 mai 2015, ora 08:02

  Vreţi să exploatati sexual femeia ca să aveti venituri la Politia Locala?

 10. Catalin a spus: 22 mai 2015, ora 00:53

  @Florin,
  Voi sunteti batuti in cap?! Poate cineva sa impuna cuiva ce face in intimitatea lui?! Nu! Dar sa iti interzic sa iti manifesti ostentativ , in public, „apucaturile private”, da, pot!
  Nu uitati un lucru elementar al democratiei(prost inteleasa de catre voi):
  LIBERTATEA TA SE OPRESTE ACOLO UNDE INCEPE LIBERTATEA MEA!!!! Vrei orgii, fa-le la tine acasa,in privat, nu o prezenta copiilor mei ca si pe o „meserie”!!! Nu faceti din societate si moralitate o chestie interpretabila in functie de interesul individual! Daca eu maine ies in piele goala pe strada si poimaine alti 1milion de oameni, asta nu inseamna ca trebuie sa legiferam „costumul lui Adam”!!!
  Solutia: fff simpla!!! De maine incepand, sa le ridice, in fiecare seara, pentoate „madamele”, sa le duca toata noaptea la „declaratii”, pana se satura si-si dau seama ca nu le mai merge! Acum o sa-mi spui ca nu pot sa faca asta, ca nu au motiv… Eu iti spun ca pot face asta, au si motive, daca vor! Daca nu vor, vor trece in continuare pe langa ele, pana le vor tinea ei lampa, cu becul de la „rampa”!

 11. Catalin a spus: 22 mai 2015, ora 00:25

  * „… se numeste „INCAPABIL”!!! (Am pus cuv. intre” ” si nu apare in post”

 12. Catalin a spus: 22 mai 2015, ora 00:22

  @Victor
  Scuza-ma ca-ti spun, esti un tampit! Daca eu iti dau 1000de lei, din care 600 ii primesti tu, iar 400 ii opreste statul, de unde sunt banii”tai”???Hai, treci pe la caserie sa ridici banii pt cele doua postari!
  p.s. Care” siguranta”,care „dormit linistit”, care „aparare a avutiei”…, pazitul paselutelor si datul amenzilor pentru parcare fara tichet, iar cand e scandal sunam la 112 sa vina jandarmii???
  P.p.s. „Pregatirea d-nului „P..”: un sef de institutie, care este nu este capabil sa rezolve problemele se numeste , drept consecinta elibereaza postul si lasa pe altul pregatit!

 13. florin a spus: 21 mai 2015, ora 21:37

  Le trimite foamea si lipsa de educatie plus zestrea genetica! Catalin fi tu capabil si eradicheaza problemele astea si te vom numi ,,Osana” adica salvator,ca sigur n-ai de unde stii!

 14. Victor a spus: 21 mai 2015, ora 21:26

  Pentru postacii Catalin si Alin am de facut cateva precizari;legea nu permite mai mult decat amenda contraventionala,care oricum nu o platesc,care se transforma in ,,activitate in folosul comunitatii” si care iar este la latitudinea contravenientei ( daca vrea lucreaza,daca nu,nu( nu o poti forta),apoi si noi platim taxe si impozite ca toata lumea care lucreaza,( apropo,Catalin ,nu ne-ai spus in ce domeniu,,excelezi”).Iar despre rusine daca ai cunoaste-o nu ai vorbi asa despre niste oameni care iti apara viata sau avutul.Iar daca ai avea sfertul pregatirii domnului Precup,ai fi departe mai baiatule;asa esti cam la inaltimea genunchiului de broasca!

 15. Victor a spus: 21 mai 2015, ora 20:46

  Postacii gen Alin si Catalin sa se abtina,ori nu cunosc starea de fapt si-si dau cu presupusul aiurea,ori sunt rau intentionati;in afara de amenda nu ai ce le face,asta prevede legea,nici macar banii nu pot fi confiscati,sunt si ele ,,produsul” democratiei,iar marii platitori de taxe sa nu uite ca si noi platim taxe si impozite ca toata lumea,iar de rusine nu vorbi,ca nu cunosti sensul cuvantului,altfel nu ti-ai permite sa arunci cu noroi in cei care zi si noapte sunt pe strada ca sa asigure ordinea si linistea publica.

 16. dacia a spus: 21 mai 2015, ora 13:59

  Dacă ar fi sancţionaţi şi bărbaţii sau femeile, în cazul prostituţiei masculine, pentru că fără cerere nu mai îşi are rostul oferta, cred că s-ar putea eradica multa mai uşor „meserie” totalmente imorală.
  Franţa a luat o astfel de decizie şi cred că este necesară pentru un tratament egal al sexelor şi a participării la ceea ce a fost infracţiune şi acum este contravenţie.
  Eugen- un mare scriitor,îmi scapă numele acum-spunea că intelectualul este cel ce a desoperit că există lucruri mai interesante decît sexul.

 17. dacia a spus: 21 mai 2015, ora 13:21

  De la înfracţiune, la contravenţie şi acum la legalizarea lor. Atît de rău stă bugetul ţării. Parcă la respingerea unuei astfel de propruneri medicii s-au pronunţat să peste 200 de boli se pot transmite astfel, mai decimăm din oameni…

 18. Da a spus: 21 mai 2015, ora 12:43

  sa se legalizeze, dar cu conditia ca protistuatele sa plateasca impozit la stat din banii castigati… asa ar fi normal!

 19. Eugen a spus: 21 mai 2015, ora 08:55

  Aceste femei de moravuri usoare care practica aseasta meserie nu pot fi numite doamne sau domnisoare, ci simplu curve !. La asta se pricep, la mai mult nu !!. Parerea mea este ca trebe legalizat prostitutia si ridicat la rang de meserie deoarece unele numai la asta se pricep si la nimic mai mult. Trebe lasate sa traiasca si ele asa cum pot intr-un cadru legalizat si protejati. Este nevoie de ele mai ales cand nevestele isi intorc spatele catre barbat in loc sa le dea drepturile. Evident, in cazuri exceptionale barbatii isi cauta satisfactia in alta parte (la curve) dar de multe ori nu din vina lor. In fond sunt si „neveste” care se destrabaleaza cu altii !. Asta asa e de cand e lumea, iar noi nu putem schimba dar putem profita de pe urma ei.

 20. Ion a spus: 21 mai 2015, ora 08:28

  probabil ca voi n-ati auzit de tari civilizate ca Franta, Germania, Olanda si sunt multe altele in care prostitutia e legalizata si e f bine. mai bine decat sa se desfasoare necontrolat. da ce sa ceri de la niste primate care nu stiu decat sa guite?

 21. Catalin a spus: 20 mai 2015, ora 23:46

  Nici ca ma asteptam la mai mult din partea unui politist….
  Stimate organ, facut la „apelul bocancilor”, vad ca politia , mai nou, este depasita de situatia si de numarului de crime, violuri, talharii,etc., asta inseamna ca in 10ani le vom legaliza, sa se „desfasoare intr-un cadru adecvat”?! De cand anormalul il ridicam la rang de”meserie”?
  Dor inpasibilitatea, mediocritatea si neexeecitarea atributiunilor de serviciu fac ca orasele sa fie impanzite de aceste”doamne”…
  O sa-mi spuneti ca politia isi face treaba, dandu-le amenzi… Eu vin si va spun ca sunteti incapabili sa ii prindeti pe cei care le trimit acolo! Voi ii stiti, dar sunteti prea prost pregatiti ca sa o puteti si dovedii!!!
  Mi-e rusine si sila cand vad cum toti „dormiti ” in „haina statului”, iar eu ca si platitor al lefurilor dvs., nu pot sa vin sa va scot de urechi afara cu suturi in fund, pt ca sunteti incapabili!
  In incheiere va reamintesc ca aceasta”meserie” este inafara legii pt ca legile apara(sau asa ar trebuii) moralitatea si buna credinta, iar pe langa toate acestea apara si familia(parca asta ne spune ofiterul de stare civila,nu?), asa ca daca vreti curve, va rog luatile acasa, nu le ridicati la rang de”meserie”!

 22. Alin a spus: 20 mai 2015, ora 21:57

  Daca s-ar legaliza prostitutia, domnule Precup, de unde si-ar mai lua ciubucul poliţiştii care fac rondul pe Calea Traian şi cum le-ar mai lua pe doamnele de la Electrolux la cate-o plimbare? :))))

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Telefoane utile

  • Apel unic de urgenţă112
  • Ambulanţa0261-741111
  • Pompieri0261-711212
  • Agenţia CFR0261-711002
  • Distrigaz0261-710928
  • Informaţii CFR0261-768704
  • Deranjamente Electrica0261-929
  • Poliţia0261-807777
  • Informaţia Zilei0261-767300
  • Apaserv (apel gratuit, non stop)0800-827-776
  • Urgenţe E.ON Gaz (tel verde)0800-800-928
  • Jandarmeria0261-769-760
  • Poliţia Locală0261-727020
  • CMJ0261-717123, 716513
  • Intervenţii microcentrale0742.708.708
  • Depanare ACR0744792297
  • Depanare auto NON-STOP0733-507026, 0744-507026
  • Spitalul Judeţean I0261-727050
  • Spitalul Judeţean II0261-715696
  • Stomatologie, Urgente0771.049.416
  • Refugiu de noapte0261-750135
  • Agenţia TAROM0261-712795
  • Autogara0261-768439
  • R.A. Transurban0261-721971
  • Prefectura0261-716309
  • Primăria Satu Mare0261-807569, 807553
  • SC RDS SA0361-400.401
  • Pompe funebre0261-716590
  • Agenţie de turism0261-737915
  • Protecţia Consumatorilor (tel verde)0800-080-999
  • Locaterm (non-stop)0261-733693
  • Birou teritorial anticorupţie0261.759.780
  • Anticorupţie MAI0261-710.690
 • Curs Valutar

 • Arhivă articole Informaţia Zilei

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517