Sediu nou pentru Biblioteca Judeţeană | Informaţia Zilei

Sediu nou pentru Biblioteca Judeţeană

Sediu nou Biblioteca

Sediu nou Biblioteca

După ce zeci de ani s-a încercat găsirea unei soluţii pentru mutarea sediului Bibliotecii Judeţene, Consiliul Judeţean Satu Mare a reuşit vineri, 31 iulie să pună capăt acestei odisee.

   Consilierii judeţeni au decis cumpărarea centrului comercial ANKORA de pe strada Iuliu Maniu nr. 2, colţ cu strada Ştefan cel Mare, aflat în proprietatea Societăţii METECOM, şi mutarea bibliotecii în noul spaţiu. Preţul de achiziţie negociat este de 11.900.000  lei, suma necesară cumpărării imobilului fiind alocată în bugetul judeţului Satu Mare.

    Decizia de cumpărare a acestui imobil a fost luată după ce timp de mai multe luni, o comisie de selecţie şi negociere a analizat mai multe oferte depuse de proprietarii unor clădiri de pe raza municipiului Satu Mare. Imobilul selectat a întrunit cele mai multe cerinţe impuse pentru noua destinaţie. Printre ele se numără poziţionarea clădirii în zona centrală a municipiului, o structură de rezistenţă adecvată noii utilităţi, iar suprafaţa utilă să fie desfăşurată pe maximum patru nivele. Proiectul aprobat astăzi prevede achiziţionarea construcţiei tip S+P+1E+M şi terenul aferent cu suprafaţa de 1.976 mp.

În baza hotărârii adoptate vineri în cadrul şedinţei ordinare, Consiliul Judeţean va începe procedura de achiziţie a imobilului şi va demara lucrările de recompartimentare, astfel încât spaţiile interioare să fie cât mai funcţionale pentru noua destinaţie a clădirii.

Abonează-te acum Online!
  1. gabi a spus: 31 iulie 2020, ora 20:49

    Câţi angajaţi de la biblioteca sunt suspecţi cu Covid în afară de o femeie de serviciu pocăită?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517