Secţia de Neonatologie de la Spitalul Judeţean a fost dotată cu 11 incubatoare


Secţia Neonatologie este acel loc în care în fiecare zi o nouă viaţă începe. În aceşti ani dificili de pandemie efortul personalului din cadrul secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare de a asigura un act medical calitativ şi de a creşte calitatea serviciilor medicale oferite a fost susţinut şi de conducere.

În acest sens, în prima jumătate a acestui an s-a reuşit   îmbunătăţirea dotării secţiei prin: achiziţia a 5 incubatoare deschise Natally şi  6 incubatoare hibrid Giraffe de ultimă generaţie prin sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Consiliului Judeţean Satu Mareş lucrări de igienizare a saloanelor rooming-in, achiziţia de jaluzele opace şi folie reflexivă geam pentru protecţia UV şi reducerea temperaturii in saloanele de Terapei Intensivă şi prematuri.

Secţia Neonatologie a SJUSM, prin asistentele angajate în compartimentul Terapie Intensivă Neonatologie şi Prematuri a realizat punerea în practică a noţiunilor însuşite în Programul educaţional F.I.N.E. 1 „Îngrijirea centrată pe familie pentru creşterea gradului de dezvoltare neurologică a nou-născutului”, curs parcurs în anul pandemic 2021, cu sprijinul Asociaţiei Unu şi Unu (ARNIS). Proiectul implică studiu individual, sesiuni practice săptămânale în colaborare cu doamna kinetoterapeut Szatvari Emese, cursuri teoretice, întâlniri lunare in programul zoom.

De asemenea, 7  cadre medicale, reprezentând echipa de implementare, vor avea ocazia în această lun să îşi crească bagajul de informaţii şi dorinţa de progres printr-un schimb de experienţă organizat în secţia T.I. Neonatologie a „Children’s Hospital Dritter Orden Passau” din Germania.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517