Image 1
Image 2

Sebastian Ghiţă a fost prins la Belgrad

Sebastian Ghiță
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sebastian Aurelian Ghiţă a fost localizat şi reţinut, în noaptea de joi spre vineri, în Belgrad, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). La jumatatea lunii martie, in spatiul public au aparut informatii ca Sebastian Ghita, disparut din 21 decembrie 2016, ar fi fost localizat in Serbia. Informatiile au fost negate inclusiv de premierul Sorin Grindeanu.

UPDATE: După 11 ore de audieri, Sebastian Ghiță a fost reținut pentru 48 de ore în Serbia. La expirarea acestui termen, el va fi dus în fața unei instanțe, pentru a lămuri cum a reușit să intre în Serbia cu acte false. Există și posibilitatea ca el să fie eliberat.

România are la dispoziție 18 zile pentru a trimite documentele de extrădare. Când acestea vor ajunge în Serbia, instanța supremă și Ministerul Justiției de la Belgrad vor decide dacă fostul deputat va fi sau nu arestat. O persoană care intră în Serbia cu acte false riscă până la trei ani de închisoare

UPDATE: Sebastian Ghiţă va fi judecat de o instanţă sârbească, procesul urmând să înceapă cel mai târziu peste o lună de zile, au declarat oficiali de la Belgrad.

El riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Ghiţă a utilizat un paşaport sloven fals la intrarea pe teritoriul Republicii Serbia.
Conform oficialilor citaţi, Sebastian Ghiţă ar fi venit în Serbia cu o cursă aeriană, de la Istanbul.
Între România şi Serbia nu există acord de extrădare, cele două state urmând să poarte negocieri în acest caz.

UPDATE: Sebastian Ghiţă era însoţit de fratele lui, care avea documente reale

Sebastian Ghiţă, localizat şi reţinut în Belgrad, era însoţit de fratele lui, care avea documente reale, în timp ce fostul parlamentar a prezentat documente false, a declarat ministrul de interne, Carmen Dan, la Digi 24.

“Autorităţile sârbe au avut toate informaţiile în aşa fel încât să îl poată reţine. Procedurile de extrădare sunt specifice, în acest moment statul sârb, prin poliţie, derulează proceduri specifice în sensul că vor întocmi un dosar penal pentru că a prezentat documente false, paşaport sloven. După finalizarea acestor proceduri, urmează procedura de extrădare care se derulează prin Ministerul Justiţiei. În momentul în care va fi finalizată procedura de extrădare, poliţia română se va deplasa în Serbia şi se va ocupa de activităţile specifice de însoţire, de aducere în România. În acest moment, el este sub autoritatea poliţiei sârbe”, a declarat Carmen Dan.

 

UPDATE: Poliţia Română a făcut publică şi o fotografie cu Sebastian Ghiţă, din care reiese că acesta a încercat să îşi schimbe înfăţişarea, fotografia surprinzându-l pe fostul parlamentar cu barbă.

 

UPDATE: Procedura extrădării lui Sebastian Ghiţă din Serbia ar putea dura undeva între câteva zile şi o lună, extrădarea făcându-se prin Ministerul Justiţiei, potrivit autorităţilor române.

“În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi, în Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian. Mulţumim reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa, precum şi partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI, ENFAS şi PNR. În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

 

“În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi, în Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian. Mulţumim reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa, precum şi partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI, ENFAS şi PNR. În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E.”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În prezent, se derulează procedura legala în astfel de situaţii, a mai precizat IGPR.

Sebastian Ghiţă ar fi fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.
Potrivit surselor citate, poliţiştii care îl supravegheau ar fi spus că acesta conducea cu peste 200 km/h şi că un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina în care se afla Sebastian Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme. Pe de altă parte, surse apropiate anchetei spun că nu se punea problema urmăririi în trafic, de organele de cercetare penală fiind solicitate interceptarea acestuia şi monitorizarea în puncte fixe. Mai mult, ultimul loc în care a fost văzut Sebastian Ghiţă a fost evenimentul SRI.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă au fost emise două mandate de arestare în lipsă.

5 comentarii

  1. Gresit !!!. In fata justitiei vorbim de cetateni care sunt judecati indiferent de unde provin respectand tratatele dintre state respectiv, conventiile internationale si de drepturi ale omului !. Multi maghiari din Transilvania au si cetatenie ungara si se considera cetateni unguri bucurandu-se de toate drepturile cetatenilor unguri inclusiv la cea de aparare/protectie din partea autoritatilor ungare daca sunt abuzati pe nedrept de statul roman. (vezi cazul Marko Attila si altii )

  2. Cei doi tineri maghiari din Targu Secuiesc care au fost retinuti si inchisi in mod abuziv aproape doi ani de zile numai pe baza de “suspiciuni rezonabile” de act de terorism de ziua de 1 decembrie au fost achitati fata de aceste acuzatii in schimb, au fost condamnati la inchisoare exact atat cat au stat in timpul proceselor pt. detinere in locuinta proprie a doua cutii de petarde si una de cofetii gasite in ziua perchezitiei. In schimb, romanul care a aruncat o petarda langa Levandowski punand in pericol (atentat !) viata acestuia in meciul Romania -Polonia sau celalalt roman (craiovean) care cauta arme pe internet cu scopul de a comite atentate de ce nu au fost la randul lor condamnati la puscarie ??? (deorece ei sunt romani si nu maghiari,…nu ?) Cat mai tine ipocrizia la unii ?. Iar despre steagul transilvan cu care romanii transilvaneni s-au prezentat la Alba Iulia de 1 dec. 1918 si pt. care acum de 15 Martie un maghiar a fost amendat pe nedrept pt. ca s-a prezentat cu acest steag ce parere aveti ?.

  3. Cind Kereskenyi Gabor a cistigat procesul cu ANI justitia romana era buna, nu-i asa? Chiar Kereskenyi Gabor a iesit atunci in public si a spus ca justitia este obiectiva! Cind este condamnat un maghiar dintr-o data justitia este “comanda politica” si “intimidare”. Ciudat mod de a vedea lucrurile… Vedeti de ce nu sinteti credibili?

  4. Numai ca ungurii cer procese echitabile si nu una de fatada, bascalioase la comanda politica cu scop de intimidare sau represiune fata de maghiarii din Transilvania. Ungurii nu pot fi dusi de nas cu minciuni romanesti, ei cer dovezi concludente si analizeaza fiecare caz in parte.

  5. N-are de sa se agite lumea ca doar nu e Bin Laden! Este normal ca politia sa prinda infractori si sa-i aduca in tara sa raspunda pentru faptele lor. Dar Politia inca nu si-a terminat treaba, mai trebuie sa-i aduca in tara si pe cei fugiti in Ungaria.

Lasă un răspuns

Connect with