18.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Octavian Petric, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Orban, încrezător că va putea trece guvernul. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ciprian Crăciun, Marian Torok. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă, candidat la prezidenţiale. (reluare) 04.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Videografia de nuntă la nivel de artă. 05.00 Portret de artist. 05.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş.Titlul Emisiuni: Cum se face vinul bun? 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Octavian Petric, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Orban, încrezător că va putea trece guvernul. (reluare) 10.00 Religie cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Despre bogăţie şi sărăcie. 11.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Tincuţa Fernea, un artist în devenire. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ciprian Crăciun, Marian Torok. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă, candidat la prezidenţiale. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Octavian Petric, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Orban, încrezător că va putea trece guvernul. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 17.00 Info Studio (limba maghiară) cu Laczko Eva, invitaţi: Metecsa Istvan, Habarics Zsolt. Titlul emisiuni: Fotografi din pasiune – fotografii artistice. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Se vrea interzicerea publicităţii stradale de mari dimensiuni pentru jocurile de noroc

Scris de Ioana Vladimirescu, 11 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Până vineri, 12 iulie 2019, se află în consultare la Senat propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77 din 2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

Propunerea a primit aviz negativ de la Consiliul Economic şi Social în iunie la final şi aviz favorabil de la Consiliul Legislativ. În expunerea de motive e specificat de la bun început că dispoziţiile legale ce reglementează “industria adrenalinei” trebuie adaptate la realităţile sociale şi economice ale zilelor noastre.

Iniţiatorii propunerii de modificare a legii susţin că locatarii din imobilele cu destinaţia de locuinţe în care funcţionează săli de jocuri de noroc trebuie protejaţi, iar expunerea minorilor la acestea trebuie prevenită prin interzicerea difuzăriispoturilor publicitare de promovare a acestei activităţi până seara la ora 23. Se mai doreşte prevenirea dependenţelor de jocuri de noroc, mai ales în rândul tinerilor, prin reducerea vizibilităţii sălilor de jocuri de noroc şi informarea optimă a acestora asupra riscului dezvoltării unei dependenţe, interzicerea reclamelor şi publicităţii stradale de mari dimensiuni pentru jocurile de noroc şi a expunerii premiilor în afara incintelorşi instituirea unei noi condiţii de amplasare a spaţiului în care se desfăşoară acest tip de activităţi prin impunerea unei distanţe minime de 200 de metri între acesta şi unităţile de învăţământ.

Propunerea este susţinută de 17 senatori.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.