Se intenţionează înfiinţarea Registrului Naţional al Profesioniştilor din Sănătate | Informaţia Zilei

Se intenţionează înfiinţarea Registrului Naţional al Profesioniştilor din Sănătate

Scris de Mihaela Ghiţă, 07 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii a fost pus în dezbatere publică un proiect de lege care prevede înfiinţarea Registrului Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate. Este vorba de realizarea unei platforme electronice cu scopul de a furniza datele necesare pentru managementul şi politicile de resurse umane în sănătate.

„Prin proiectul de lege se propune înfiinţarea Registrului Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate, în vederea dezvoltării celor mai eficiente politici de resurse umane pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei. Registrul Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate va fi o platformă electronică în proprietatea Ministerului Sănătăţii, având regimul juridic al unei baze de date, cu scopul de a furniza datele necesare pentru managementul şi politicile de resurse umane în sănătate”, se arată în expunerea de motive.

Registrul Naţional va fi coordonat de Ministerul Sănătăţii cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal.

După cum rezultă din proiect, Registrul Naţional va fi compus din mai multe părţi, corespunzătoare următoarelor profesii: medic, medic dentist, farmacist, asistent medical, asistent medical generalist şi moaşă, tehnician dentar, dietetician, fizioterapeut şi biochimist, biolog şi chimist.

Principalele informaţii privind profesioniştii, care trebuie colectate în Registrul Naţional, vor fi: date de identificare personală, informaţii privitoare la formarea profesională, informaţii cu privire la locul de muncă, informaţii privind autorizarea exercitării profesiei, dacă prestează activitatea cu titlul permanent, temporar sau ocazional, dacă este supus unor restricţii sau interdicţii cu privire la desfăşurarea activităţilor profesionale, informaţii privind statutul acestuia, dacă este activ sau nu.

Potrivit proiectului, organismele profesionale trebuie să înregistreze profesioniştii în Registrul Naţional după dobândirea calităţii de membru al organismului profesional sau după depunerea solicitărilor de prestare cu caracter temporar sau ocazional a serviciilor pe teritoriul României.

Totodată, organizaţiile profesionale vor transfera în Registrul Naţional toate informaţiile cuprinse în registrul unic de la nivelul fiecărui organism profesional, pe care le actualizează.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345