27.06.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ştefan Ressler, Adrian Farcău, Mircea Ciocan . Titlul emisiunii: Legea pensiilor, adoptată după discuţii aprinse. (reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 02.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 03.20 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 04.30 Concert de jazz la Satu Mare 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Legea pensiilor a primit votul final în Camera Deputaţilor.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cristian Chindriş. Titlul emisiuni: Rolul bisericii în comunitatea rurală. 10.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ştefan Ressler, Adrian Farcău, Mircea Ciocan . Titlul emisiunii: Legea pensiilor, adoptată după discuţii aprinse. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cîmpan Eleonora. Titlul emisiunii: Meritrocraţia în sănătate. 14.10 Teleshopping 14.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Carmen Şerdan, Sergiu Berindei. 15.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 16.10 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 17.00 Iată omul, cu Gabriel Ghişan 17.40 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria.

Se distruge gardul viu din Micro 15

Zilele trecute am fost sunaţi la redacţie de către mai mulţi locatari ai blocului nr. 11 de pe Drumul Careiului, nr. 34, Satu Mare, cartierul Micro 15.

În esenţă reclamaţia acestora are două părţi. Am spune noi, una caldă şi una rece. Cea caldă, să o numim aşa, se materializează în mulţumirile adresate firmei care a tuns arbuştii din vecinătatea blocului. Chiar se impunea un asemenea demers ca urmare a creşterii exagerate din această primăvară a lăstarilor. Mai vehemenţi au fost atunci când şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că muncitorii firmei respective nu s-au limitat la a tăia vârfurile lăstarilor, ci au făcut tăieri mai ample.

Oamenii nu înţeleg cine a dat asemenea recomandări. Reclamanţii sunt indignaţi de faptul că muncitorii au lucrat fără a mai gândi măcar cu sufletul. O bună parte din arbuştii ornamentali au fost tăiaţi aproape de la nivelul solului. Reclamanţii nu găsesc explicaţii pentru o asemenea decizie. Cert este că fapta este consumată. Aşa-numitul gard viu a fost sluţit, în accepţiunea reclamanţilor. Cu siguranţă şi alţi sătmăreni ar avea o reacţie similară, dar pentru a evita discuţiile inutile cei menţionaţi mai sus, mai exact locatarii din cartierul Micro 15, propun muncitorilor să fie mai atenţi şi să nu distrugă gardul viu, indiferent care ar fi acela. Fiecare arbust are implicit câte o fărâmă din sufletul acelor oameni. Nu puţini sunt cei care s-au implicat fizic şi emoţional în realizarea acestei mici oaze de verdeaţă din jurul blocului.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.