Se caută soluţii pentru deblocarea circulaţiei animalelor pe piaţa Uniunii Europene dinspre România

Scris de Ioan Aniţaş, 28 septembrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Nu toate oile bolnave de boala limbii albastre mor

Nu toate oile bolnave de boala limbii albastre mor

Marţi 29 septembrie 2015, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia), Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, fermieri români, reprezentanţi ai asociaţiilor şi patronatelor fermierilor, importatori italieni, reprezentanţi ai autorităţilor sanitar-veterinare din Regiunea Veneto, importatori de bovine italieni, exportatori fermieri români se vor reuni pentru a găsi soluţii în vederea reluării exporturilor de bovine către Italia, exporturi suspendate din cauza aşa-numitei boli a limbii albastre.

CCIRO Italia va participa împreună cu mai mulţi membri importatori italieni de bovine interesaţi să contribuie la soluţionarea interdicţiei UE pentru exportul bovinelor. În acelaşi timp se caută soluţii pentru dezvoltarea exporturilor către pieţele europene (în special către Italia), pieţe unde există cerere la preţuri mult mai convenabile pentru fermierii români, în comparaţie cu pieţele extra UE.

Împreună cu un grup de fermieri români exportatori de bovine, se va organiza staţionarea în carantină a bovinelor nevaccinate.

Boala limbii albastre nu se transmite la om, prin contactul direct cu animalul bolnav şi nici laptele sau carnea provenite de la animalele bolnave nu constituie un pericol pentru sănătatea omului.

 

Abonează-te acum Online!
  1. cioban a spus: 28 septembrie 2015, ora 18:30

    Ce tare e imaginea!!! Oi vandute pe OLX

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517