Se anunţă Cod galben de inundaţii pe râul Tur | Informaţia Zilei

Se anunţă Cod galben de inundaţii pe râul Tur

Scris de Eva Laczko, 07 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis marţi o avertizare Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii, valabile în 11 bazine hidrografice,

până în după-amiaza zilei de miercuri. Conform avertizării, în judeţul Satu Mare este valabil Codul galben de inundaţii pentru bazinul hidrografic al râului Tur, în intervalul 7 mai, ora 14:00 – 8 mai, ora 16:00.

Un alt fenomen meteorologic nu tocmai potrivit acestei perioade a anului a avut loc marţi, la nici 100 km de noi. În cursul zilei de ieri Masivul Gutâi, atât versantul Pasului Gutâi, cât şi zona Cavnic, precum şi Pasul Tihuţa au fost acoperite de zăpadă, dar frontul atmosferic de origine polară care a determinat răcirea vremii din aceste zile, pe Transfăgărăşan a adus un strat de zăpadă proaspătă de 4 metri.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345