Image 1
Image 2

Scumpirea gazelor aduce tot mai mulţi clienţi pentru hornarii tradiţionali

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În judeţul Satu Mare sunt numai 15 hornari autorizaţi

În urmă cu doar câteva zile, cotidianul nostru a publicat un material care prezenta principalele cauze ale incendiilor din perioada iernii. În sezonul rece, 17% din incendii au ca motiv coşurile de fum defecte sau necurăţate.

Este recomandat ca periodic, cel puţin o dată pe an, coşurile de fum să fie verificate şi curăţate. Cel mai indicat este ca în aceste cazuri să se apeleze la specialişti, mai exact la coşarii autorizaţi, deoarece curăţarea necorespunzătoare a acestora poate duce la adevărate dezastre.

De la o simplă defectare a coşurilor se poate ajunge la incendii

Radu Felecan, unul dintre puţinii coşari din Satu Mare, ne-a mărturisit: “Legat de meserie avem o mare deficienţă şi o lipsă de informare în rândul oamenilor.

O deficienţă pe care nu reuşim să o ducem noi ca persoane fizice autorizate la sfârşit, în sensul în care cadrul legislativ există, dar nu e suficient de aspru. În străinătate, cadrul legislativ e mult mai strict si respectat, amenzile sunt de câteva mii de euro.

La noi legea spune că neverificarea şi necurăţarea coşurilor periodică se sancţionează cu amendă între 500 şi 1.000 lei în cadrul legislaţiei I.S.U.”.

Continuarea o puteţi citi în exclusivitate în ediţia tipărită din data de 16 noiembrie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with