00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Sculptorul în lemn Vasile Vari expune la Consiliul Judeţean

Scris de Vasile Andreica, 11 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Asociaţia Artiştilor Plastici din Satu Mare deschide seria manifestărilor sale din 2019 cu o foarte interesantă expoziţie personală a sculptorului în lemn Vasile Vari, deschisă ieri spre seară în holul Consiliului Judeţean.

Conform prezentării oferite la vernisaj, Vasile Vari s-a născut în 25 octombrie 1979 în comuna Halmeu, unde a absolvit cursurile gimnaziale, urmând apoi Grupul Şcolar Industrial de Construcţii de Maşini la Satu Mare. S-a apropiat de sculptura în lemn sub îndrumarea lui Iosif Foriş, iar în anul 2017 a intrat în rândurile membrilor AAP Satu Mare, participând la expoziţii la Carei şi Satu Mare. Acum vine în faţa publicului cu prima expoziţie personală de sine stătătoare, una consistentă şi care ne arată un artist sigur pe mijloacele sale de exprimare şi tematicile tratate în lucrări.

Fie că este vorba de cunoscutele sale ceasuri artizanale sau de lucrări de sculptură în relief desenate cu precizie demnă de un grafician, artistul dovedeşte o manieră personală, desprinsă deja de stilul mentorului său. Impresionează siguranţa construcţiei scenelor biblice, mitologice sau pastorale, a peisajelor rustice sau tablourilor florale compuse cu atenţie, unde nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Zodiacul, o temă favorită, este lucrat cu o atitudine pe care am numi-o devoţională, lucrările fiind mărturia migalei autorului lor.

O zonă a expoziţiei ne-a reţinut cu deosebire atenţia: grupajul dedicat viorilor. Se află acolo un ceas pe care ar fi frumos să-l vedem în holul Filarmonicii, unde s-ar potrivi de minune, dar şi o rară lucrare ironică, pornind de la asemănarea trupului feminin cu forma unduită a viorii, paralelă trimisă uşor în grotesc de artist, într-o îndrăzneală reconfortantă pentru privitorul plictisit de snobism.

Programul muzical a fost asigurat de Barla Beata, Liţa David, Palcău Lucian, Sorian Alexandra, Şipoş Anita, Ţura Alexandra, elevi ai Palatului Copiilor Satu Mare la cursurile de pian, pregătiţi de binecunoscuta profesoară Mariana Moga. Grupul lor a fost invitat din ce în ce mai des la vernisajele AAP Satu Mare. Expoziţia poate fi văzută timp de patru săptămâni.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.