23.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Mariana Sălăgean, Lorand Turos, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Din Germania, Iohannis atacă Guvernul României.(reluare) 01.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina. 02.30 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni:Scandal pe seama confesiunilor religioase. 05.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Arthur Piricsi. Titlul emisiuni: Arthur Piricsi – raport la 2400 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko invitat: Balogh Sándor. Titlul emisiunii: Administrarea fondurilor de vânătoare în timpul iernii. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 09.45 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Mariana Sălăgean, Lorand Turos, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Din Germania, Iohannis atacă Guvernul României.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Arthur Piricsi. Titlul emisiuni: Arthur Piricsi – raport la 2400 de zile. 14.45 Teleshopping 15.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni: Scandal pe seama confesiunilor religioase. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ioînuţ Blăjan, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Noutăţi la început de an din boxul sătmărean. 16.45 Cultură 17.30 Zone Folclorice 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina.

Sculptorul în lemn Vasile Vari expune la Consiliul Judeţean

Scris de Vasile Andreica, 11 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Asociaţia Artiştilor Plastici din Satu Mare deschide seria manifestărilor sale din 2019 cu o foarte interesantă expoziţie personală a sculptorului în lemn Vasile Vari, deschisă ieri spre seară în holul Consiliului Judeţean.

Conform prezentării oferite la vernisaj, Vasile Vari s-a născut în 25 octombrie 1979 în comuna Halmeu, unde a absolvit cursurile gimnaziale, urmând apoi Grupul Şcolar Industrial de Construcţii de Maşini la Satu Mare. S-a apropiat de sculptura în lemn sub îndrumarea lui Iosif Foriş, iar în anul 2017 a intrat în rândurile membrilor AAP Satu Mare, participând la expoziţii la Carei şi Satu Mare. Acum vine în faţa publicului cu prima expoziţie personală de sine stătătoare, una consistentă şi care ne arată un artist sigur pe mijloacele sale de exprimare şi tematicile tratate în lucrări.

Fie că este vorba de cunoscutele sale ceasuri artizanale sau de lucrări de sculptură în relief desenate cu precizie demnă de un grafician, artistul dovedeşte o manieră personală, desprinsă deja de stilul mentorului său. Impresionează siguranţa construcţiei scenelor biblice, mitologice sau pastorale, a peisajelor rustice sau tablourilor florale compuse cu atenţie, unde nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Zodiacul, o temă favorită, este lucrat cu o atitudine pe care am numi-o devoţională, lucrările fiind mărturia migalei autorului lor.

O zonă a expoziţiei ne-a reţinut cu deosebire atenţia: grupajul dedicat viorilor. Se află acolo un ceas pe care ar fi frumos să-l vedem în holul Filarmonicii, unde s-ar potrivi de minune, dar şi o rară lucrare ironică, pornind de la asemănarea trupului feminin cu forma unduită a viorii, paralelă trimisă uşor în grotesc de artist, într-o îndrăzneală reconfortantă pentru privitorul plictisit de snobism.

Programul muzical a fost asigurat de Barla Beata, Liţa David, Palcău Lucian, Sorian Alexandra, Şipoş Anita, Ţura Alexandra, elevi ai Palatului Copiilor Satu Mare la cursurile de pian, pregătiţi de binecunoscuta profesoară Mariana Moga. Grupul lor a fost invitat din ce în ce mai des la vernisajele AAP Satu Mare. Expoziţia poate fi văzută timp de patru săptămâni.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.