Sculptorul în lemn Vasile Vari a deschis cu o expoziţie personală calendarul evenimentelor AAP Satu Mare în 2020 | Informaţia Zilei

Sculptorul în lemn Vasile Vari a deschis cu o expoziţie personală calendarul evenimentelor AAP Satu Mare în 2020

Scris de Vasile Andreica, 17 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Asociaţia Artiştilor Plastici din Satu Mare a deschis seria manifestărilor sale din 2020 cu o interesantă expoziţie personală a sculptorului în lemn Vasile Vari, deschisă ieri spre seară în holul Consiliului Judeţean. Artistul a deschis anul expoziţional al AAP Satu Mare şi în 2019, în aceeaşi locaţie.

Vasile Vari s-a născut în 25 octombrie 1979 în comuna Halmeu, unde a absolvit cursurile gimnaziale, urmând apoi Grupul Şcolar Industrial de Construcţii de Maşini la Satu Mare. S-a apropiat de sculptura în lemn sub îndrumarea lui Iosif Foriş (cel care i-a fost prieten şi mentor şi mai consacratului Vasile Koter), iar în anul 2017 a intrat în rândurile membrilor AAP Satu Mare, participând la expoziţii la Carei şi Satu Mare. Acum vine în faţa publicului cu a doua sa expoziţie personală.

Fie că este vorba de ceasuri artizanale sau de lucrări de sculptură în relief desenate cu precizie demnă de un grafician, artistul dovedeşte că şi-a dezvoltat şi integrat maniera personală, adăugând uneori şi culoare. Siguranţa construcţiei scenelor şi peisajelor rustice din civilizaţia lemnului sau tablourilor florale este completată de un pronunţat simţ al proporţiilor şi detalii luxuriante, mai ales în lucrările mai noi, care combină grafica şi relieful într-un mod care le sporeşte realismul, înc]t îţi vine să te serveşti cu nişte seminţe de floarea-soarelui din una din lucrări, iar norii plasaţi, aparent într-o doară, într-un tablou aproape heraldic al Teatrului îi măresc mult şarmul.

La vernisajul prezentat de Maria Varga au cântat Roxana Gheorghiu şi Loredana Morar. Expoziţia se poate vizita în următoarele cinci săptămâni.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517