Scriitorul Mihail Neamţu şi profesorul Adrian Papahagi lansează o carte la Poesis

Scris de I. Z., 29 decembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Într-un cadru plin de eleganţă, la Hotel Poesis din municipiul Satu Mare, pe 13 ianuarie 2023, oaspeţi vor fi profesorul Adrian Papahagi şi scriitorul Mihail Neamţu. Ei îşi vor lansa volumul scris împreună, Geneză şi Înviere.

Evenimentul acesta îşi propune ca, prin dialogul care va avea loc între cei doi cunoscuţi invitaţi, să readucă în inimile românilor bucuria credinţei. Creştinismul se diferenţiază de orice altă religie prin faptul că ea ne vorbeşte despre revoluţia iubirii, a iubirii Mântuitorului care S-a Întrupat din dragoste pentru noi. Prin întrupare „absolutul şi-a asumat condiţia relativului” pentru ca noi să experimentăm iubirea lui Dumnezeu. Totodată în cadrul acestui eveniment va avea loc şi lansarea cărţii Geneză şi Înviere. Cum citim Biblia astăzi? în cuprinsul căreia se regăsesc dialoguri asemănătoare celui pe care vi-l propunem.

După cum mărturisesc cei doi autori, volumul este îndrăzneala unui filolog şi a unui teolog în marginea Logosului, şi porneşte din dragoste pentru Biblie şi din ataşament faţă de cultura pe care a zămislit-o Cartea Cărţilor. Exegeza textului revelat se prelungeşte cu discuţii despre actualitate, căci ambii autori sunt implicaţi în zbaterile şi dezbaterile veacului şi cetăţii. Locuri limitate.

Totul se va desfăşura în organizarea Centrului Multicultural Poesis si a Centrului Judetean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
  1. G. Valeriu a spus: 11 ianuarie 2023, ora 22:39

    Iubite scriitor şi domn, profesor, este onoare pentru noi, prezenţa domniilor voastre la lansarea volumului Geneză şi Înviere , ne umple inimile de bucurie credinţa în d-zeu şi biblia, de pe patul de suferinţă la 88 ani, consider că lansarea va sensibiliza pe acei care n-au frică de d-zeu şi mă supun la exterminare, vă rog să constataţi cum se trăieşte la 88 ani, DOAMNE AJUTĂ

  2. Dac Bulibas a spus: 31 decembrie 2022, ora 13:28

    Pe cati intereseaza acest lucru ???… HA,HA,HA….Aburistii astia…..

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517