Scriitorul Ioan Nistor vorbeşte despre un mentor şi se destăinuie la Informaţia TV

Scris de Mihai Sălceanu, 04 februarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Profesor, doctor în litere, scriitor, poet, critic literar, Ioan Nistor este o personalitate cunoscută a vieţii culturale sătmărene. Acceptă cu greu provocarea unei emisiuni televizate, dar după ce se acomodează cu luminile, cu greu se opreşte din povestit.

La Informaţia TV, în cadrul emisiunii “În Slujba Comunităţii”, Ioan Nistor a vrut să vorbească în special despre un mentor şi mai puţin despre activitatea sa. Este vorba despre Ioan Chioreanu Oaş, o personalitate polivalentă – profesor, agronom, scriitor, compozitor, om de ştiinţă, filosof şi interpret al danţurilor oşeneşti. S-a născut la 16 ianuarie 1922 în satul Prilog, comuna Oraşu Nou, vecin cu familia Nistor. A decedat la 29 noiembrie 2011 şi este înmormântat în Cimitirul Dealul Florilor din Baia Mare.

Pentru Ioan Nistor, Ioan Chioreanu Oaş a fost omul care i-a îndreptat paşii spre catedră, studiu şi o abordare diferită a vieţii. Ca urmare a dorit să-i închine volumul “Strigătura şi dansul ideilor – Ioan Chioreanu Oaş – schiţă biobibliografică”. Volumul a fost lansat la Negreşti Oaş, în cadrul unui simpozion prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la naşterea omului de ştiinţă.

Duminică, de la orele 13.00 şi 20.00, puteţi urmări o emisiune interesantă despre istorie, tradiţie şi educaţie, la Informaţia TV.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517