Image 1
Image 2

Școlile vor da lista cu elevii și profesorii care participă la pregătire, Bac și Evaluare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În maximum 5 zile școlile trebuie să facă proceduri proprii, iar în două zile să dea Direcțiilor de Sănătate Publică lista cu profesorii, personalul și elevii care vor participa la pregătirea din 2- 12 iunie, dar și la examene, în condițiile în care nu s-au stabilit nici comisiile de examen și nici elevii nu s-au înscris.

Prevederile apar în Ordinul comun semnat de miniștrii Educației și Sănătății care stabilește măsurile obligatorii pentru școli înperioada 2-12 iunie și pentru examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020, ordin care a fost publicat în Monitorul Oficial. 

Documentul oficial a fost semnat pe 8 mai și până azi niciun oficial, nici Monica Anisie – ministrul Educației și nici Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, nu au anunțat școlile ce anume trebuie să facă, în condițiile în care termenele prevăzute în Ordin sunt extrem de scurte și în școli încă nu este activitate. Dacă în varianta inițială a acestor măsuri, elevilor cu boli cronice sau care locuiesc cu persoane cu boli cronice ori cu vârste de peste 65 de ani le era interzis accesul în școli, acum le este permis accesul dacă părintele decide asta. Pentru orice profesor, elev, cadru auxiliar dacă temperatura corpului măsurată de un medic sau un asistent prezent la școală pe toată durata orelor și examenelor depășește 37 °C, acesta nu va fi lăsat să intre.

La BAC vor fi necesare 18.700 săli de examen cu supraveghere video

Sunt aproximativ 187.000 de elevi în clasa a XII-a (care au participat anultrecutla simularea de la Bacalaureat, pe când erau clasa a XI-a, potrivit edu.ro). În condițiile în care în acest an nu vor fi lăsați corigenți sau repetenți, e foarte probabil ca toți acești elevi să fie înscriși la Bacalaureat.

Dacă vor fi așezați câte 10 elevi în clasă, potrivit normelor Institutului Național de Sănătate Publică, atunci ar fi nevoie de 18.700 de săli de examen pregătite cu sisteme de supraveghere audio video, în licee. Asta în condițiile în care toate liceele din România au împreună 37.285 de săli de clasă, cu tot cu liceele private, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Reamintim că la alegerile Prezidențiale din 2019 au fost 18.748 de secţii de votare, organizate în aproape toate grădinițele, gimnaziile și liceele, precum și în alte instituții. Bacalaureatul de anul acesta nu va mai fi organizat în centre zonale, ca în aniitrecuți, ci fiecare elev va da Bac-ul la școala lui.

În școlile în care numărul grupelor de câte 10 elevi depășește numărul claselor, cel mai probabil aceștia vor fi plasați în alte școli, fie licee cu puțini elevi, fie școli gimnaziale din vecinătate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with