17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

Şcolile din judeţ nu sunt pregătite pentru a demara simularea Evaluării naţionale. Lipsesc scanerele pentru postarea lucrărilor on-line

Scris de Vasile Nechita, 07 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În zilele de 5 şi 7 martie, aşadar în mai puţin de o lună, ar urma să aibă loc simulările la evaluarea naţională a elevilor din clasele a VIII-a.

Dar şcolile nu au primit încă instrucţiuni oficiale pentru a şti cum trebuie să se pregătească în acest scop.

Noi proceduri la evaluarea naţională

În acest an, evaluarea naţională se va organiza pe centre de examen. Problema care se pune în 2018, spre deosebire de anii precedenţi, este că elevii de clasa a VIII-a vor avea lucrările corectate după un nou procedeu. Aceste lucrări vor fi scanate şi postate pe o platformă on-line, după cum au anunţat reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale.
Procedurile pentru organizarea acestor evaluări sunt aşteptate şi de inspectorii şcolari, pentru a putea coordona activitatea în judeţ.

Lipsa scanerelor ar putea crea probleme

Sindicatele atrag însă atenţia asupra faptului că este posibil să apară dificultăţi în organizarea evaluării, întrucât şcolile nu au fost informate că trebuie să se doteze cu scanere. Situaţia ar fi creată de lipsa procedurilor. Şi nu este singura problemă. Sunt centre de examen care nu îndeplinesc condiţiile de conectare la internet, care să le asigure posibilitatea de a prelua subiectele. Unii sunt de părere că ar fi necesară conectarea la două reţele.
Reprezentanţii sindicatelor spun că acest lucru a fost impus de noul mod de a evalua lucrările, prin care se cere scanarea lor şi urcarea pe o platformă on-line, la care să aibă acces profesorii corectori. Dar ar putea să apară probleme cu achiziţiile pentru că şcolile nu au primit încă adrese oficiale pentru a se dota cu scanere. În prezent, atât managerii, cât şi primarii spun că nu au fost informaţi că ar trebui să aibă scanere.

Se va aplica metodologia de anul trecut

Pe această temă l-am contactat telefonic pe Călin Durla, inspector şcolar general. Iată opinia interlocutorului.
„Scanere ar fi în şcoli, dar nu corespund cerinţelor. Ar fi necesare scanere de mare viteză, pentru a procesa un număr mare de pagini. Dacă fiecare elev scrie cinci pagini, actualele scanere nu fac faţă. Pe de altă parte, nu este timp pentru a organiza licitaţii, lucru care necesita o analiză la nivel de minister. Pentru dotări cu scanere corespunzătoare. În aceste condiţii, cred că simularea se va desfăşura la fel ca anul trecut”, a încheiat interlocutorul.

Abonează-te acum Online!
 1. cici a spus: 14 februarie 2018, ora 13:30

  Dar, orele in plus directorii, dir adjuncti le pot rezolava (tine)?.

 2. Bandi a spus: 10 februarie 2018, ora 10:14

  He, he de parca cu PSD-ul ne-a adus aici, … Apropo, domnul din imagine nu mai este PSD-ist?.

 3. jucu a spus: 08 februarie 2018, ora 08:04

  La oameni dificili problemele par dificile.

 4. Space X a spus: 07 februarie 2018, ora 21:07

  Am vb cu NASA, va ajuta ei.

 5. Space X a spus: 07 februarie 2018, ora 21:02

  Stimate domnule inspector şcolar general staţi liniştit…

  Am vorbit cu cei de la NASA şi ne trimit ei nişte scanere de foarte mare viteza. Am avut înţeles ca le-au mai rămas câteva bucăţi din stocul rechizitionat de la nişte extratereştrii. Aşa că examenele naţionale se vor putea desfăşura cu deplină stricteţe fără a afecta pieţele financiare internaţionale, cursul valutar sau ROBOR. Toată lumea vă înţelege îngrijorarea. Nu contează că buda şcolii e în fundul curţii, că se comaseaza clase/ şcoli, că nu sunt bani de salarii/ investiţii, că nu sunt manuale, că sunt restrângeri de activitate, tot ce e foarte important sunt aceste scanere de foarte mare viteza.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.