18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Şcolile din judeţ nu sunt pregătite pentru a demara simularea Evaluării naţionale. Lipsesc scanerele pentru postarea lucrărilor on-line

Scris de Vasile Nechita, 07 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În zilele de 5 şi 7 martie, aşadar în mai puţin de o lună, ar urma să aibă loc simulările la evaluarea naţională a elevilor din clasele a VIII-a.

Dar şcolile nu au primit încă instrucţiuni oficiale pentru a şti cum trebuie să se pregătească în acest scop.

Noi proceduri la evaluarea naţională

În acest an, evaluarea naţională se va organiza pe centre de examen. Problema care se pune în 2018, spre deosebire de anii precedenţi, este că elevii de clasa a VIII-a vor avea lucrările corectate după un nou procedeu. Aceste lucrări vor fi scanate şi postate pe o platformă on-line, după cum au anunţat reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale.
Procedurile pentru organizarea acestor evaluări sunt aşteptate şi de inspectorii şcolari, pentru a putea coordona activitatea în judeţ.

Lipsa scanerelor ar putea crea probleme

Sindicatele atrag însă atenţia asupra faptului că este posibil să apară dificultăţi în organizarea evaluării, întrucât şcolile nu au fost informate că trebuie să se doteze cu scanere. Situaţia ar fi creată de lipsa procedurilor. Şi nu este singura problemă. Sunt centre de examen care nu îndeplinesc condiţiile de conectare la internet, care să le asigure posibilitatea de a prelua subiectele. Unii sunt de părere că ar fi necesară conectarea la două reţele.
Reprezentanţii sindicatelor spun că acest lucru a fost impus de noul mod de a evalua lucrările, prin care se cere scanarea lor şi urcarea pe o platformă on-line, la care să aibă acces profesorii corectori. Dar ar putea să apară probleme cu achiziţiile pentru că şcolile nu au primit încă adrese oficiale pentru a se dota cu scanere. În prezent, atât managerii, cât şi primarii spun că nu au fost informaţi că ar trebui să aibă scanere.

Se va aplica metodologia de anul trecut

Pe această temă l-am contactat telefonic pe Călin Durla, inspector şcolar general. Iată opinia interlocutorului.
„Scanere ar fi în şcoli, dar nu corespund cerinţelor. Ar fi necesare scanere de mare viteză, pentru a procesa un număr mare de pagini. Dacă fiecare elev scrie cinci pagini, actualele scanere nu fac faţă. Pe de altă parte, nu este timp pentru a organiza licitaţii, lucru care necesita o analiză la nivel de minister. Pentru dotări cu scanere corespunzătoare. În aceste condiţii, cred că simularea se va desfăşura la fel ca anul trecut”, a încheiat interlocutorul.

Abonează-te acum Online!
 1. cici a spus: 14 februarie 2018, ora 13:30

  Dar, orele in plus directorii, dir adjuncti le pot rezolava (tine)?.

 2. Bandi a spus: 10 februarie 2018, ora 10:14

  He, he de parca cu PSD-ul ne-a adus aici, … Apropo, domnul din imagine nu mai este PSD-ist?.

 3. jucu a spus: 08 februarie 2018, ora 08:04

  La oameni dificili problemele par dificile.

 4. Space X a spus: 07 februarie 2018, ora 21:07

  Am vb cu NASA, va ajuta ei.

 5. Space X a spus: 07 februarie 2018, ora 21:02

  Stimate domnule inspector şcolar general staţi liniştit…

  Am vorbit cu cei de la NASA şi ne trimit ei nişte scanere de foarte mare viteza. Am avut înţeles ca le-au mai rămas câteva bucăţi din stocul rechizitionat de la nişte extratereştrii. Aşa că examenele naţionale se vor putea desfăşura cu deplină stricteţe fără a afecta pieţele financiare internaţionale, cursul valutar sau ROBOR. Toată lumea vă înţelege îngrijorarea. Nu contează că buda şcolii e în fundul curţii, că se comaseaza clase/ şcoli, că nu sunt bani de salarii/ investiţii, că nu sunt manuale, că sunt restrângeri de activitate, tot ce e foarte important sunt aceste scanere de foarte mare viteza.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.