Şcolile cu toalete în curte vor avea cabine cu WC | Informaţia Zilei

Şcolile cu toalete în curte vor avea cabine cu WC

Scris de Mihai Sălceanu, 10 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a afirmat că în curând va fi lansat un program prin care vor fi dotate cu WC-uri toate şcolile, până la finalul acestui an. În prezent, sunt aproximativ 1.460 de şcoli nu au WC corespunzător standardelor, adică toaletă în fundul curţii.

Ministrul Finanţelor Publice a declarat într-o emisiune la TV, că prin noul program va fi alocată o sumă de aproximativ 10.000 de euro „pentru a pune lângă şcoli, acele containere care au baie”. Suma cuprinde toate cheltuielile aferente unui asemenea proiect, respectiv racordurile la reţeaua de apă sau dotarea cu fosă septică, precum şi cu pasaj de trecere între şcoală şi WC, mai ales că multe dintre aceste şcoli sunt vechi şi în zonele rurale. În plus, anunţul de achiziţie va avea inclus un format tip care să poată fi adaptat pentru toate şcolile, „pentru a nu ne trezi cu tot felul de achiziţii”, a subliniat Teodorovici.

Şi ministrul Ecaterina Andronescu a amitit recent de această problemă. „La începutul anului 2018, erau 2.600 de şcoli cu toaleta în curte, diferenţa dintre 1.460 şi 2.600 a fost prinsă în programele PNDL I şi II. Ca urmare ne-au mai rămas acestea, pentru care, din fericire, (…) avem bani în buget, aşa încât sper să fie ultima dată când discutăm despre acest subiect”, a declarat ministrul Educaţiei. Ea a precizat că investiţia se ridică la 70 de milioane de lei.

Potrivit ministrului, cele mai multe şcoli cu grupul sanitar în curte sunt în zona Moldovei. Ea a menţionat că primarii vor răspunde de construcţia acestor toalete, după ce banii vor fi trimişi către primării.

Abonează-te acum Online!
  1. maria a spus: 11 februarie 2019, ora 14:24

    E o rusine in tara noastra so aiba WC asa inca scolarii daca zic aici in strainatate se rid de ramanii

  2. Dac Bulibas a spus: 11 februarie 2019, ora 10:14

    Ca urmare, pt. cele 1460 de scoli care nu au WC corespunzator se aloca 10.000 de euro pt. containere/ cabine tip toaleta ( adica 6,8 euro/scoala !!! – nu acopera nici hartia igienica intr-o scoala ) HA,HA,HA…… dupa „renumitul ” ministru al Finantelor Eugen Teodorovici . Trimiteti-l la scoala ca-i prost rau de tot !. Habar nu are ce prostie monumentala scoate pe gura fara sa gandeasca ….. Si astia ne conduc tara ….. Poate a vrut sa zica 10000 euro/scoala dar asta mi se pare mult prea mult pt. un asemenea container cu tot cu lucrare.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345