Image 1
Image 2

Școala Gimnazială Santău, parteneră într-un proiect Erasmus+

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Începând cu 1 septembrie 2018, Școala Gimnazială Santău este parteneră într-un proiect Erasmus+, proiect de parteneriat strategic în domeniul educație școlară – proiect de schimb interșcolar.

Proiectul este intitulat ”Disabled pupils included – cultured – Inclusion of the disabled pupils into the society in terms of active participation in the cultural and social life”, finanțat de Uniunea Europeană.

Se preconizează reducerea abandonului școlar

Şcoala Gimnazială Santău are un grup ţintă format din 60 de elevi şi 10 cadre didactice, coordonarea activităţilor la nivel local şi la nivel de proiect fiind realizată de învățătoarea Balog Beatrice.
Obținerea acestui grant vine ca un real ajutor pentru școală și pentru comunitatea locală, având în vedere că obiectivele proiectului vizează integrarea activă a elevilor cu dizabilități sau provenind din medii sociale dezavantajate în viața culturală și socială. De câțiva ani, conducerea școlii are ca obiectiv principal reducerea absenteismului și a abandonului școlar în rândul elevilor de etnie rromă iar implementarea acestui proiect va produce, în opinia directorului Balog Ciprian, o ameliorare a acestei probleme tot mai des întâlnită în mediul școlar.

Desfășurarea activităților

Acest proiect presupune colaborarea a șase ţări, bazându-se pe o serie de activităţi extracurriculare de informare, aplicare a cunoştinţelor dobândite, comunicarea dintre partenerii implicaţi, vizite de studiu în toate ţările partenere.
Prima reuniune transnațională a avut loc în Polonia, țara coordonatoare a proiectului, unde Școala Gimnazială Santău a fost reprezentată de patru profesori și șase elevi. În cadrul întâlnirii, au fost organizate o serie de activități menite să implementeze obiectivele proiectului: workshop-uri pentru elevi și profesori, asistențe la activități desfășurate cu elevi cu dizabilități, jocuri sportive, vizitarea orașului Lublin, a orașului Kazimierz Dolny și a lagărului de concentrare nazist Majdanek.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS EDUCAȚIE ÎN ROMÂNIA

Peste 60% din unitățile de învățământ din România sunt neconforme

După ce Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a intentat un proces Ministerului Educației pentru refuzul de a furniza informații despre școlile neconforme,...

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now