Image 1
Image 2

Şcoala Gimnazială Pişcolt a organizat o competiţie cu participarea unor elevi din patru judeţe

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: de recitare și de literatură

Recent, la Școala Gimnazială Pișcolt s-a desfășurat a II-a ediție a Concursului Interjudețean ,,Aceasta e lumea mea! Și mama este o minune…”, concurs cuprins în CAERI 2019, în domeniul cultural artistic-literatură.

La competiție au participat 36 de școli înscrise, 121 de cadre didactice, 251 de preșcolari și școlari de la unități școlare din județele Satu Mare, Bihor, Maramureș și Bistița Năsăud. Concursul a cuprins o etapă cu participare directă, cu activități coordonate de profesoarele pentru învățământul primar Erdei Liana, Bodisz Hajnal, Barna Irina, Jurj Rodica și Morent Claudia.

Secțiunile concursului

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: de recitare și de literatură.
La secțiunea de recitare, au participat preșcolari din grupa mare, elevi din clasele pregătitoare și I. Pe primele locuri s-au clasat: Gacso Iulia – Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Carei; Mihnea Sofia – Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Carei; Pop Bianca – Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Carei, grupa mare; Boroș Maia – Școala Gimnazială Tășnad; Ianiga David – Liceul Tehnologic Anghel Salignyi Turț; Bura Daniela – Școala Gimnazială Gherța Mică – clasa pregătitoare; Brian Karissia – Școala Gimnazială Lucian Blaga Satu Mare; Casoni Darius – Școala Gimnazială Socond și Coste Natanael – Școala Gimnazială Gherța Mică, clasa I.
La secțiunea de literatură, probă scrisă, au participat echipaje formate din elevi din clasele a II-a, a III-a și a IV-a.
Cele mai mari punctaje le-au obținut: la clasa a II-a, echipajul format din elevii Sofineț Eliza-Maria, Komaromi Andrei și Petrețchi Adina de la Școala Gimnazială nr.1 Negrești-Oaș; la clasa a III-a, Nistor Flavia, Cristea Maria și Sopoian Ioana de la Școala Gimnazială Grigore Moisil Satu Mare, iar la clasa a IV-a Hiruța Rebeca, Șanta Cezara și Costan Laura de la Școala Gimnazială Artemiu Publiu Alexi, Sângeorz- Băi.

Câteva opinii

,,Elevii participanți au avut ocazia de a vizita sala de evenimente, corpurile de clădire ale școlii, au interacționat într-un cadru plăcut, familiar, prin discuţii libere, reușind să îmbunătăţească abilităţile de relaţionare şi de comunicare”, este de părere profesoara Barna Irina. La rândul săi, profesoara Jurj Rodica ne spune că ,,Proiectul se dorește a se derula şi în anii următori la nivel regional și naţional, cu alte tipuri de activităţi. Dorim să promovăm activităţile şcolii în comunitate, să demonstrăm că, prin educarea corectă, responsabilă, cu tact a tinerei generaţii, întreaga comunitate poate fi influenţată în mod pozitiv”. Și directoarea Erdei Liana ne spune: ,,Prin derularea activităților ne-am propus să oferim posibilitatea valorificării și stimulării creativității, a spiritului de inițiativă, de colaborare și a empatiei pentru toți participanții, identificarea, valorificarea și stimularea potențialului creativ al copiilor, precum și cultivarea artei interpretative a acestora, prin implicarea lor în activități cultural-artistice și literare”.
Organizatorii mulțumesc tuturor participanților, colaboratorilor și sponsorilor: Mircea Dobra, reprezentanților operatorilor economici Uvegheș Ioan, Matei Maria și ai Primăriei comunei Pișcolt.
Informațiile ne-au fost comunicate de profesoara Jurj Rodica.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

AUSTRIA

Casa lui Adolf Hitler va deveni secţie de poliţie

După un anunţ controversat al Ministerului de Interne, clădirea în care a copilărit Adolf Hitler, devenită între timp monument istoric, se va transforma într-o secţie de poliţie. Guvernul austriac a reuşit să stârnească multe valuri de nemulţumiri, dar cu toate acestea lucrările vor demara în 2 octombrie.