18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Şcoala Gimnazială din Doba a fost premiată într-un proiect ecologic

Scris de Vasile Andreica, 08 noiembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Elevii vor beneficia de premiu

Elevii vor beneficia de premiu

Marţi, 6 noiembrie,  de la ora 12.00, in urma câştigării unui proiect din cadrul acţiunii ”Let’s do it Romania”,Şcoala gimnazială Doba a fost premiată cu o sumă consistentă pentru activitatea întreprinsă şi pentru că s-a clasat pe primul loc în judeţul Satu Mare.

 

Proiectul se numeşte ”Let’s Get Green” şi Şcoala Gimnazială Doba a câştigat locul 1 pe ţară şi un premiu in valoare de 15.000 euro, constând în dotarea şcolii cu aparatură şi echipamente necesare bunei funcţionări a instituţiei. Organizatorul local este Asociaţia pentru Copii şi Tineri ACT 4U Satu Mare, partener la nivel naţional fiind un lanţ de hipermarketuri.

 
“Ideea participării la un concurs de o asemenea amploare a apărut atunci când am constatat că iniţiatorii lui doresc să scoată la lumină unele activităţi neştiute sau nepromovate la nivel naţional, pe care noi le desfăşurăm cu elevii aproape zilnic. Cu ajutorul experienţei deja acumulate în anii anteriori, prin derularea unor alte proiecte pe teme ecologice, care ne-au adus rezultate notabile şi faptul că de această dată au fost scoase la bătaie şi premii substanţiale, am convins elevii şi părinţii că e nevoie să demonstrăm, mai mult ca oricând, că în şcoala noastră atitudinea de eco-responsabilitate este înţeleasă pe deplin.
 
Ne-am bucurat de la bun început de sprijinul autorităţilor locale, al membrilor comunităţii în care trăim şi, formând o echipă bine închegată, am dus la bun sfârşit toate activităţile propuse în concurs, obţinând nota maximă la finalul fiecăreia dintre acestea. Aşa am acumulat 60 puncte la cele 6 activităţi, având un procentaj de participare de peste 95% elevi, profesori şi părinţi, iar cele peste 22 tone de DEEE-uri, baterii şi ambalaje colectate selectiv ne-au adus încă 250 puncte în competiţie.
 
Cu un total de 310 puncte, şcoala noastră a obţinut Marele Premiu în valoare de 15.000 euro, sumă din care au fost achiziţionate 12 laptopuri, 6 videoproiectoare, 5 aparate Elmo, o multifuncţională şi a fost dotată sala festivă cu 80 de scaune, videoproiector şi ecran de proiecţie.
 
Suntem convinşi că acest proiect va avea o continuitate clară în şcoală şi comunitate, atâta vreme cât elevii şi-au dat seama că ei sunt gestionarii şi consumatorii de mâine ai resurselor planetei, iar membrii comunităţii locale au fost sensibilizaţi şi responsabilizaţi în ceea ce priveşte atitudinea omului faţă de protejarea Pământului”, a declarat Florica Şandor, coordonatoarea proiectului la Şcoala din Doba.
Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.