Image 1
Image 2

Școala de Arte a prezentat spectacolul de deschidere a anului școlar 2018-2019

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sigla Şcolii de Arte
Sigla Şcolii de Arte

Ieri după-amiază studioul de balet al Școlii de Arte Satu Mare, gazdă tradițională a spectacolelor de mai mare amploare ale cursanților școlii, a devenit arhiplin de elevi, părinți și prieteni veniți să marcheze primul moment al unui nou an școlar al acestei instituții pe care am putea-o numi vocațională.

În noul an școlar 2018-2019 sunt înscriși 580 de cursanți, din care 160 în primul an de studiu, ceilalți continuând studii deja începute. Cea mai numeroasă clasă este cea de balet, al cărei spectacol anual din primăvară a devenit un eveniment în sine, aproape monden. 120 de copii, aproape numai fete, se pregătesc sub conducerea coregrafei Gabriela Tănase.

S-au mai format o clasă de arte plastice și design vestimentar, câte una de vioară și instrumente de suflat, 2 de actorie (română și maghiară), 3 de chitară, 4 de canto (muzică clasică, ușoară și populară) și 5 de pian, ne informează directorul Florin Pop.

În această toamnă (la mijlocul lui noiembrie) vor avea loc Zilele Școlii, cu manifestări timp de o săptămână, iar la finalul acestora se va desfășura Festivalul-concurs ”Muzica Inimii Mele”, ediția a XII-a.

Revenind la programul spectacolului de început de an școlar, el a fost deschis de Rais Lazăr (elev al profesoarei Maria Varga) cu Canonul lui Pacheibel și un menuet de Haendel. Au urmat: Ariana Petrenciu (prof. Gema Marian) – menuet de Robert de Visee, Titus Tocaci (prof. Cecilia Mare – ”Cavaleresca” de Burgmüller, Paula Mâzgărean (prof. Sallai Laszlo) – o piesă clasică, Maroscsak Daniel și Bekes Marta (prof. Kovacs Eva) – un moment teatral, Horea Dimofte (prof. Vasile Chioran) – ”Când era maica-ntro lune” și ”Mândre-s horile chiorene”, Mario Mureșan (prof. Budean-Mihaly Judit) – un vals, Propszt Karola (prof. Kuki Zsolt) – o melodie din filmul ”Amelie”, Bogdan Bota (prof. Cristian Totpati) – suită instrumentală la taragot, Pfeifer Melany (prof. Călin Keresztes) – o melodie maghiară, Tatar Zsuzsa (pregătită de prof. Kovacs Eva, a ajuns studentă la actorie la Cluj) – o poezie, Denisa Ciulean (prof. Răzvan Pap) – ”Scared to be lonely”. Spectacolul a fost încheiat de Raluca Dumitru, cunoscuta elevă a profesorului Călin Keresztes.

Le dorim elevilor și dascălilor mult succes în noul an și multe bucurii artistice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Dragobete la grădinița Guliver din Satu Mare

EVENIMENT CARITABIL

Dragobetele sărbătorit la grădinița Guliver din Satu Mare

La grădinița Guliver, Dragobetele a fost sărbătorit printr-o manifestare artistică, unde copiii și cadrele didactice au prezentat cântece și poezii dedicate iubirii, cu scopul adițional de a strânge fonduri pentru achiziția de costume populare, beneficiind de sprijinul comunității prin vânzarea de mărțișoare confecționate de părinți și elevi.