24.04.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Farcău, Beniamin Urs, Marius Orha. Titlul emisiunii: Iohannis refuză toate cele trei propuneri de miniştri.(reluare) 01.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea – raport la 4420 de zile. 02.50 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 04.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan invitat: Dan Brumboiu. 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Dumuţa. Titlul emisiunii:Sfaturi pentru Sărbătorile Pascale. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitaţi: Marcu Greta, Zell Stefan. Titlul emisiunii: Să facem cunoştinţă cu Casa Buki.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cristian Boloş. Titlul emisiunii: Săptămâna Patimilor. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Farcău, Beniamin Urs, Marius Orha. Titlul emisiunii: Iohannis refuză toate cele trei propuneri de miniştri.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Adriana Hagău, Mircea Muncean. Titlul emisiunii: Avortul în România. 14.00 Teleshopping 14.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Dumuţa. Titlul emisiunii:Sfaturi pentru Sărbătorile Pascale. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan invitat: Dan Brumboiu. 16.15 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi: Ioana Borodi, Liviu Ivasuc. Titlul emisiunii: Sătmărenii se descurcă excelent la Independenţa Baia Mare. 17.00 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marinela Gliga. Titlul emisiunii: Îmbracă un copil de Sfintele Paşti. 17.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiunii: Deputat Romeo Nicoară raport din parlament. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea – raport la 4420 de zile.

Schimbări în trafic în Satu Mare: 10 sensuri giratorii pe Bulevardele Blaga – Careiului

Scris de Matei Larisa, 31 octombrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sătmărenii vor avea parte în perioada următoare de câteva schimbări importante în ceea ce priveşte traficul, după ce au fost luate măsuri ample de fluidizare a traficului rutier în municipiul Satu Mare.

 

Comisia de Siguranţa Circulaţiei a adoptat luni mai multe propuneri venite din partea Biroului Poliţiei Rutiere Satu Mare privind fluidizarea traficului în municipiu şi creşterea siguranţei şoferilor şi pietonilor, iniţiativă venită din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare.

„Am avut mai multe discuţii pe această temă cu conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare şi cu siguranţă sunt anumite aspecte care vor mai rămâne în portofoliul comisiei pentru a fi supuse spre analiză. De asemenea, am cerut şi Poliţiei Locale să intensifice acţiunile în zonele aglomerate, acolo unde se produc blocaje, astfel încât traficul să fie fluidizat”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Una dintre cele mai importante măsuri luate este înfiinţarea unui nou sens giratoriu pe Bulevardul Lucian Blaga, la intersecţia cu Parcul Industrial. Cu înfiinţarea acestui sens giratoriu, vom avea nu mai puţin de 10 sensuri giratorii pe şoseaua care traversează municipiul Satu Mare, de la intrarea în oraş dinspre Aeroport, şi până la ieşirea din oraş, înspre Carei. Totuşi, interesecţia Lucian Blaga cu Parcul Industrial este una dintre cele mai periculoase intersecţii din municipiu, unde de-a lungul anilor au avut loc numeroase accidente rutiere deosebit de grave. Intersecţia este una foarte tranzitată datorită numărului mare de angajaţi din Parcul Industrial.

Vă reamintim că ultimul accident de acest gen a avut loc în data de 19 aprilie 2018, când două autocare mari s-au ciocnit, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Mai exact, autobuzul de la firma McDaniel şi-a forţat ieşirea din Parcul Industrial înspre Bulevardul Lucian Blaga, iar un alt autobuz de la firma Fany, aflându-se pe direcţia de ieşire din oraş, nu a mai avut cum să evite impactul. Din cei 12 pasageri, două persoane au rămas încarcerate. În urma apelului la 112 şi având în vedere gravitatea situaţiei, ISU Satu Mare a declanşat codul roşu. La faţa locului au intervenit 2 autospeciale de stingere, 3 de descarcerare, 1 echipaj de prim ajutor SMURD, 1 unitate de terapie intensivă SMURD şi 5 echipaje medicale SAJ (1 cu medic).

Cetăţenii din zonă s-au arătat mai mult decât încântaţi la aflarea veştii că în zonă se va amenaja un sens giratoriu, considerând că era imperios necesar încă de multă vreme. “Văd în fiecare dimineaţă şoferi grăbiţi, cu viteză mare. Pe de altă parte, cei care ies din Parcul Industrial ori trebuie să aştepte minute întregi până să iasă, pentru că fluxul este continuu, ori îşi forţează norocul şi ajung să fie implicaţi în accidente rutiere”, mărturiseşte unul dintre cetăţenii care locuiesc în zonă.

De la un alt cetăţean am aflat că zona Parcului Industrial este renumită în rândul amatorilor de senzaţii tari, care aleg să vină nopţile pentru a face drifturi. “Aproape că nu există seară să nu vină şi să facă aici drifturi, deşi e zonă periculoasă.

Ar trebui, dacă tot se face acest sens giratoriu, să se amplaseze pe mijlocul benzilor câţiva stâlpişori, care să îi împiedice să mai facă astfel de lucruri, deoarece până la urmă şi ei îşi pun viaţa în pericol”, ne-a povestit un alt cetăţean.

Alte cinci treceri de pietoni vor fi desfiinţate

Vă mai reamintim că un grup de oameni din zona Unităţii Militare au cerut în nenumărate rânduri înfiinţarea unui alt sens giratoriu, tot pe Lucian Blaga, la intersecţia cu strada Vulturului. Este vorba de o altă intersecţie periculoasă, iar locuitorii din acea zonă reuşesc să iasă foarte greu de fiecare dată când trebuie să o ia către oraş.

Printre alte măsuri luate se numără şi desfiinţarea a cinci treceri de pietoni din municipiul Satu Mare. Cele cinci treceri despre care vorbim sunt în următoarele locaţii: Bulevardul Vasile Lucaciu intersecţie cu str. Mioriţei, str. Avram Iancu intersecţie cu str Crişan, str. Botizului – din dreptul capelei familiei Popp, Calea Traian intersecţie cu str. Corvinilor, str. 1 Decembrie – din faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean, str. Bârgăului – în dreptul magazinului Unicarm.

Totodată, în dorinţa de a scădea numărului de accidente rutiere, urmează să fie aplicate marcaje speciale pe partea carosabilă, în zonele unde au avut loc frecvent accidente de circulaţie, respectiv pe Bulevardul Lucian Blaga, Str. Botizului, Bulevardul Cloşca, Bulevardul Independenţei, Bulevardul Octavian Goga, Str. Aurel Vlaicu şi Str. Păuleştiului.

Aceste măsuri au fost luate după ce specialiştii au efectuat o analiză amănunţită a accidentelor rutiere cu victime produse pe raza municipiului Satu Mare în ultimii patru ani, în care sunt evidenţiate principalele cauze de producere a evenimentelor rutiere, cât şi condiţiile favorizante producerii acestora.

Această analiză a accidentelor rutiere este în curs de derulare şi pentru celelalte oraşe din judeţ, respectiv Carei, Negreşti Oaş, Tăşnad, Ardud şi Livada, iar la final vor fi propuse măsuri pentru a fi implementate pe arterele rutiere din oraşe, în vederea reducerii accidentelor rutiere.

Abonează-te acum Online!
 1. ghita a spus: 07 noiembrie 2018, ora 10:55

  poate o pasarela ar rezolva problema la burdea

 2. Ionel a spus: 01 noiembrie 2018, ora 20:49

  În opinia mea, a desfiinţa trecerea de pietoni de pe str. Bârgăului,(trecerea de lângă Unicarm), cea care separă cartierele Carpaţi I de Carpaţi II e una nepotrivită. Argumentelele mele în acest sens sunt următoarele: va rămâne o singură trecere de pietoni, la marginea străzii, la intersecţia cu B-dul Lucian Blaga, între cele două cartiere va exista doar o singură trecere de pietoni, cu toate că în apropiere se află o şcoală, Şcoala „Octavian Goga”, şi o grădiniţă.

 3. adam a spus: 01 noiembrie 2018, ora 14:35

  De ce nu se pot face treceri de pietoni la Burdea în sensul acela improvizat, aşa cum a făcut Lidl ?
  Pentru că una e o companie privată căreia îi pasă de clienţii ei şi alta e să fii Primărie…
  Cred că ne-am pricopsit cu plasticele alea de la Burdea cel puţin pentru 10 ani !
  De altfel, podul Decebal nu are deloc trecere de pietoni iar dacă vrei să treci de pe partea pe care vii de la Kaufland pe partea cu staţia de autobuz, nu poţi pentru că nu ai trecere. Doar prin parcul de lângă biserică. Ridicol domnilor !
  Nu înţeleg logica după care mergeţi. Cred că e Indiferenţa… Vorba ceea:
  citez, -Ce mare lucru să ocoliţi cam 100 de metri- doar că nu sunt 100 de metri mon cher, stii tu care…

 4. corina a spus: 01 noiembrie 2018, ora 14:24

  Dar cu trecerea de pietoni desfiintată de la Burdea cum rămâne ?
  Cum ajungem în statia de autobuz de la Burdea cei care plătim abonamente lunare la Transurban în valoare de 80 de lei ?!
  Nu putem beneficia de aceea statie de autobuz decât dacă plecăm din b-dul Cloşca, cu 30 de minute înainte ca să avem timp să ocolim parcul, să trecem pe la trecerea de pietoni din faţa bisericii şi să ne întoarcem înspre Burdea.
  Domnilor decidenţi, pietonii nu sunt contribuabili ?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.