Image 1
Image 2

Scandalul dublului standard la calitatea alimentelor, discutat în şedinţa de Guvern

Ministrul Petre Daea
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ministrul Petre Daea
Ministrul Petre Daea

După Polonia, Slovacia, Ungaria etc. și în România s-a constatat că produsele alimentare și cosmetice din Occident sunt mai proaste

Câteva studii au arătat că multe dintre produsele alimentare vândute de multinaționale în Europa de Est conțin ingrediente mai ieftine, de calitate mai scăzută, decât versiunile identice vândute în Europa Occidentală.

Studiul comparativ realizat pe alimente susceptibile de dublu standard a scos în evidență diferențe la 9 dintre cele 29 de probe din România analizate. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că nu va spune numele producătorilor, ci doar a precizat la ce produse au fost găsite diferențe: parizer de porc, cârnaţi pentru grătar, conserve de peşte, pateu de ficat, bacon cuburi, şuncă de porc.

Totodată, a fost precizat că produsele respective nu prezintă risc din punctul de vedere al consumului uman și diferențele au fost doar de etichetă. Daea spune că nu poate da detalii legate de numele comercianților și producătorilor în cazul cărora s-au descoperit produse alimentare susceptibile de dublu standard, întrucât există riscul unor procese.

Companiile alimentare și-au apărat practicile, susținând că piețele diferite au gusturi diferite, iar ingredientele sunt specificate cu acuratețe. De asemenea, firmele susțin că în est consumatorii sunt mai săraci decât în vest. Alimentele sunt cu aproximativ 25% mai ieftine în Cehia decât în Germania.

 

Continuarea o puteți citi în ediția tipărită din data de 28 iulie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

OFERTE IMOBILIARE:

Într-un an, 2.484 de români au ajuns la urgenţe pe fondul consumului de droguri

Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri este marcată în fiecare an la 26 iunie, dată stabilită de Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 42/112 din 7 decembrie 1987 cu scopul de a contribui la creşterea gradului de conştientizare al populaţiei cu privire la problema majoră pe care o reprezintă abuzul şi traficul ilicit de droguri pentru sănătate.