Scandal la Liceul Romano-Catolic “Josephus Calasantius” din Carei

Scris de I. Z., 28 aprilie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Urmare a informaţiilor apărute în mediul online referitoare la un incident petrecut între doi elevi şi o elevă în curtea Liceului Romano-Catolic „Josephus Calasantius” din municipiul Carei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare ne informează despre următoarele aspecte:

1. La nivelul unităţii de învăţământ, s-a demarat o anchetă a Comisiei de disciplină, potrivit procesului-verbal încheiat în data de 22 martie 2022 şi transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare. În cadrul Comisiei de disciplină a Liceului Romano-Catolic „Josephus Calasantius” din Carei, s-au analizat faptele elevilor implicaţi în acest incident. Astfel, reiese că reprezentanţii legali ai victimei nu au depus plângere la Poliţia Municipiului Carei. Totodată, elevii implicaţi au fost audiaţi şi sancţionaţi conform prevederilor legale din Regulamentul – cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, Regulamentul de ordine interioară şi conform ORDINULUI MENCS Nr. 4742 privind Statutul elevului, şi anume: eliminarea de la cursuri pe o perioadă de trei zile, respectiv trei săptămâni şi desfăşurarea de activităţi în folosul comunităţii şcolare în acest intervalş scăderea notei la purtare cu un punct, respectiv două puncte şi recomandarea de consiliere psihopedagogică.

2. La nivelul unităţii de învăţământ s-au emis decizii privind sancţionarea disciplinară a elevilor implicaţi, în funcţie de gravitatea faptelor comise.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a recomandat unităţii de învăţământ realizarea de consiliere individuală, pentru elevii implicaţi, pe problematica managementului emoţiilor şi comunicare asertivă şi consiliere colectivă la nivelul claselor din care provin pentru dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale a elevilor.
În egală măsură, la nivelul InspectoratuIui :colar Jude\ean Satu Mare se derulează Campania judeţeană „Armonie în şcoli, siguranţă în viaţă”, pentru a-i ajuta pe elevi să conştientizeze cât mai mult importanţa adoptării unui comportament dezirabil, a unei relaţionări adecvate cu cei din jur.

Anchetă de la Poliţia municipiului Carei

Pe de altă parte, şi IPJ Satu Mare informează că în 27 aprilie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Carei-Biroul de Ordine Publică şi Proximitate s-au sesizat din oficiu cu privire la un posibil caz de agresiune, petrecut pe raza municipiului Carei.
În urma efectuării cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că, la data de 11 martie 2022, doi minori, de 15 şi 16 ani, ar fi agresat verbal şi fizic o minoră, de 13 ani.
În urma audierii acesteia, în prezenţa tutorelui legal, minora şi-a rezervat dreptul de a nu depune plângere penală, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe şi de a avea pretenţii faţă de cei doi minori, în această fază. Ulterior verificărilor efectuate, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională minorului de 16 ani, conform prevederilor Legii nr.61/1991, în valoare de 250 de lei.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 29 aprilie 2022, ora 12:04

    Leacul cel mai bun pt. agresori este sa le duceti in beci la Militie unde sa le aplicati o corectie pe masura ( cateva bastoane de cauciuc pe curul gol sa le sara capacele ca sa le fie de invatatura… ) si va garantez ca se vor linisti multa vreme de acum incolo GARANTAT !!!. Este cea mai eficienta metoda aplicata agresorilor. Educare prin agresare ca sa constientizeze ceea ce au facut !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517