Scandal între ministrul Justiţiei şi preşedinta CSM | Informaţia Zilei

Scandal între ministrul Justiţiei şi preşedinta CSM

Scris de I. Z., 03 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministrul Ana Birchal o acuză pe şefa CSM, Lia Savonea „de imixtiune” în activitatea Guvernului.

După ce CCR l-a obligat pe preşedintele Klaus Iohannis să semneze decretul de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Ana Birchall a lansat două atacuri la adresa preşedintelui CSM, Lia Savonea. Ministrul Ana Birchall a acuzat-o pe şefa CSM de „imixtiune gravă în activitatea puterii executive” şi precizează că la plenul precedent a fost încălcat principiul separaţiei puterilor în stat în privinţa discuţiilor privind o eventuală „foaie de parcurs” la Ministerul Justiţiei. Ulterior, în spaţiul public a apărut şi o scrisoare a ministrului Justiţiei care critică propunerile centralizate de CSM cu privire la modificarea Legii ANI.

În replică, judecătoarea Lia Savonea spune că la nivelul CSM se analizează posibilitatea sesizării CCR cu un conflict juridic de natură constituţională faţă de cumulul de acţiuni ale acesteia Anei Birchall împotriva justiţiei.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345