Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 02.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiunii: învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian Vuia. 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Elena Blit. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Papellas Istvan. Titlul emisiunii: A fost sfinţită orga bisericii Sfânta Familie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch .Titlul emisiuni: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 15.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Cristi Tarţa. 16.35 Portret de artist – vasile Canioşi Mestesanu. 17.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Satu Mare scapă de epidemia de rujeolă

Scris de Mihaela Ghiţă, 21 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

În săptămâna 14-18 august au fost confirmate doar 2 cazuri noi de îmbolnăvire

În săptămâna 14-18 august au fost confirmate doar 2 cazuri noi de îmbolnăvire

Epidemia de rujeolă a luat sfârşit la Satu Mare. Cel puţin aşa reiese dintr-o informare pe care Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a primit-o din partea Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, acolo unde au fost internaţi de la începutul anului şi până în prezent toţi copiii care au suferit de pe urma acestei afecţiuni.

Printr-o adresa trimisă de către medicul coordonator al Secţiei de Boli Infecţioase – copii, în data de 16 august 2017, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a fost informată despre stingerea epidemiei de rujeolă” se arată în comunicatul Direcţiei de Sănătate Publică

Din acelaşi document reiese că în săptămâna14-18 august 2017, în judeţul Satu Mare, la nivelul Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul SJU au fost înregistrate 2 cazuri noi de rujeolă.

De la începutul epidemiei şi până la data sus menţionată, în judeţ au fost raportate 797 de cazuri din care 70 de îmbolnăviri au fost diagnosticate în cursul lunilor iunie şi iulie. Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până vineri este de 8.803, cu 310 mai multe decât săptămâna trecută potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Naţonal de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică(INSP). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de judeţe, cele mai multe — 1.226 — în judeţul Timiş, 1.111 în Caraş Severin şi 1.014 în Arad.

Tot din luna iulie, DSP a demarat o amplă campanie de vaccinare împotriva rujeolei a copiilor din comunităţile defavorizate, unde de altfel, au fost înregistrate cei mai mulţi restanţieri la imunizarea RRO (rujeolă, rubeolă, oreion). Astfel, au fost organizate centre de vaccinare în câteva localităţi din mediul rural: Stâna, Terebeşti, Odoreu, Medieşu Aurit etc. Campania s-a bucurat de un răspuns pozitiv din partea comunităţilor, numărul părinţilor care au semnat pentru vaccinare fiind peste aşteptări. Numai în luna iulie 2017 au fost vaccinaţi 104 copii cu vârsta între 9-11 luni şi 527 de copii, cu vârsta cuprinsă între 1-9 ani.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.