Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Eva Laczko, Mihai Toth, Csaba Laposi, titlul emisiunii: Concert memorial Elvis Presley la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Aurelia Fedorca, Romeo Nicoară, Mircea Dobra, titlul emisiunii: Ce se alege din programul de guvernare PSD? (reluare) 02.33 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Iepurii mai profitabili decât vacile? 03.35 Street music festival 04.25 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Concursul Viaţă pentru mediu la final 04.56 Performanţe fără recompense 05.25 Fior di Szatmar 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Eva Laczko, Mihai Toth, Csaba Laposi, titlul emisiunii: Concert memorial Elvis Presley la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.43 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 10.26 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ, titlul emisiunii: Cum învingem deznădejdea? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Aurelia Fedorca, Romeo Nicoară, Mircea Dobra, titlul emisiunii: Ce se alege din programul de guvernare PSD? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 14.09 Teleshopping 14.25 Sport, meci de fotbal FC Olimpia- ASU Poli Timişoara 16.05 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Promovarea transporturilor alternative nepoluante 16.37 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Marinello Norbeto 17.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 18.40 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Florile între pasiune şi afacere 22.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 23.30 Ştiri

Satu Mare scapă de epidemia de rujeolă

Scris de Mihaela Ghiţă, 21 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

În săptămâna 14-18 august au fost confirmate doar 2 cazuri noi de îmbolnăvire

În săptămâna 14-18 august au fost confirmate doar 2 cazuri noi de îmbolnăvire

Epidemia de rujeolă a luat sfârşit la Satu Mare. Cel puţin aşa reiese dintr-o informare pe care Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a primit-o din partea Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, acolo unde au fost internaţi de la începutul anului şi până în prezent toţi copiii care au suferit de pe urma acestei afecţiuni.

Printr-o adresa trimisă de către medicul coordonator al Secţiei de Boli Infecţioase – copii, în data de 16 august 2017, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a fost informată despre stingerea epidemiei de rujeolă” se arată în comunicatul Direcţiei de Sănătate Publică

Din acelaşi document reiese că în săptămâna14-18 august 2017, în judeţul Satu Mare, la nivelul Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul SJU au fost înregistrate 2 cazuri noi de rujeolă.

De la începutul epidemiei şi până la data sus menţionată, în judeţ au fost raportate 797 de cazuri din care 70 de îmbolnăviri au fost diagnosticate în cursul lunilor iunie şi iulie. Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până vineri este de 8.803, cu 310 mai multe decât săptămâna trecută potrivit unei informări publicate pe site-ul Centrului Naţonal de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică(INSP). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de judeţe, cele mai multe — 1.226 — în judeţul Timiş, 1.111 în Caraş Severin şi 1.014 în Arad.

Tot din luna iulie, DSP a demarat o amplă campanie de vaccinare împotriva rujeolei a copiilor din comunităţile defavorizate, unde de altfel, au fost înregistrate cei mai mulţi restanţieri la imunizarea RRO (rujeolă, rubeolă, oreion). Astfel, au fost organizate centre de vaccinare în câteva localităţi din mediul rural: Stâna, Terebeşti, Odoreu, Medieşu Aurit etc. Campania s-a bucurat de un răspuns pozitiv din partea comunităţilor, numărul părinţilor care au semnat pentru vaccinare fiind peste aşteptări. Numai în luna iulie 2017 au fost vaccinaţi 104 copii cu vârsta între 9-11 luni şi 527 de copii, cu vârsta cuprinsă între 1-9 ani.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.