Satu Mare: Primăria va scuti de impozit pe cei care îşi renovează clădirile

Scris de I. Z., 04 noiembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Primăria Municipiului Satu Mare va acorda facilităţi fiscale proprietarilor care realizează lucrări de reabilitare a clădirilor. Astfel, timp de cinci ani aceştia vor fi scutiţi de la plata impozitului pe clădire, Primăria dorind să încurajeze în acest fel reabilitarea cât mai multor clădiri care se află în stare avansată de degradare. Scutirea se va aplica începând cu anul următor depunerii cererii, informează Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare.

Cetăţenii care intenţionează să reabiliteze clădirile aflate în stare de degradare pot depune solicitările necesare la Serviciul Relaţii Publice (camera 5), urmând ca Biroul Finalizări Construcţii să analizeze documentaţia depusă şi să stabilească care ar fi lucrările minime, astfel încât proprietarul să poată beneficia de scutirea pe 5 ani a impozitului pe clădire.

,,Este important de menţionat că pot beneficia de aceste scutiri şi cei care au fost somaţi privind supraimpozitarea cu 500%, dacă îşi manifestă intenţia de reabilitarea a clădirilor şi depun documentaţia necesară la Primărie. În ultimii 3 ani au fost reabilitate mai multe clădiri în Centrul Vechi decât în ultimii 20 de ani. Dar, aşteptările sunt mult mai mari, motiv pentru care Primăria va acorda şi facilităţi fiscale”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Primăria şi-a adus propria contribuţie, prin reabilitarea mai multor imobile, din fonduri de la bugetul local (fosta casă ,,cu bârne”, Grădiniţele Gulliver şi nr. 24), fonduri europene (Grădiniţele nr. 7 şi 29, respectiv Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Satu Mare), fonduri extra-bugetare (Liceul de Arte Aurel Popp, Colegiul National Kölcsey Ferenc, Liceul Romano-Catolic Hám János).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517