Satu Mare – Prescolarii Gradinitei 5 au dovedit prin spectacol ca iubesc lectura si protejeaza mediul inconjurator

Scris de Ioana Vladimirescu, 19 mai 2011 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Mesaje menite sa educe comunitatea locala sa protejeze natura

Mesaje menite sa educe comunitatea locala sa protejeze natura

Joi a avut loc evaluarea activitatilor Proiectelor “Eco – Gradinita” si “Sa citim pentru mileniul III”

In curtea Gradinitei cu Program Prelungit nr. 5 din Satu Mare zeci de personaje de poveste au poposit joi, 19 mai 2011, pentru a lua parte la cel mai mare spectacol din acest an scolar, eveniment menit sa marcheze evaluarea activitatilor derulate in unitatea prescolara in cadrul Proiectelor educationale “Eco – Gradinita” si “Sa citim pentru mileniul III”.

In deschiderea amplului spectacol, directoarea Zorica Schiopu a prezentat pe scurt proiectele nationale pe care copiii gradinitei le parcurg sub indrumarea cadrelor didactice, multumindu-le totodata parintilor pentru sustinere, pentru faptul ca se implica de fiecare data in organizarea activitatilor practice.
Costumase din materiale reciclabile

Copiii invata la gradinita sa iubeasca muzica si dansul popular

Copiii invata la gradinita sa iubeasca muzica si dansul popular

Toti prichindeii din gradinita au venit costumati special pentru aceasta serbare, evident in costume confectionate din materiale reciclabile. Vremea a tinut cu ei si iata ca spectacolul a fost organizat afara, in curtea institutiei.

Imaginatia copiilor, parintilor si a educatoarelor nu a cunoscut limite. Copiii au avut costume din ziare, din flacoane, din plastice, cutii, fiecare reprezentand cate un personaj, de la doctori la eroi din desene animate, fluturi, zane ori printese.

Parada costumelor eco a prichindeilor de la Gradinita 5

Parada costumelor eco a prichindeilor de la Gradinita 5

Dupa cuvantul de deschidere, grupa mica a intrat in scena, avand rolul de a recita cateva poezii, in ton cu evenimentul marcat, boboceii gradinitei dovedind astfel ca au invatat sa iubeasca lectura inca de mici. Despre “Carticica minunata” au vorbit apoi copiii din grupa mijlocie. Momentul a fost urmat de o suita de dansuri populare prezentate de talentatii prichindei din grupa mare A.

Toti prichindeii din gradinita au venit costumati special pentru aceasta serbare, evident in costume confectionate din materiale reciclabile

Toti prichindeii din gradinita au venit costumati special pentru aceasta serbare, evident in costume confectionate din materiale reciclabile

Spectatorii, parinti, bunici, fratiori si surioare, au aflat joi ca “Harnicia se invata”, grupa pregatitoare B fiind cea care a prezentat o sceneta pe aceasta tema. Colegii lor din grupa mare B au adus zambetul pe buzele celor prezenti cu un cantec cum nu s-a mai auzit, “Zapa, zapacesti povestile”, iar de “Stopul din padure” si “Ploaia” s-au ocupat copiii grupei mari A.

Micii ecologisti ai Gradinitei cu Program Prelungit nr. 5

Micii ecologisti ai Gradinitei cu Program Prelungit nr. 5

Cea de-a doua sceneta a spectacolului, “Jedi si copilul mofturos” , a fost pusa in scena de prichindeii grupei pregatitoare A. Nu au lipsit din spectacol cantecele pe teme ecologice.

Spectacolul a fost incheiat prin Parada costumelor eco, care de data aceasta a fost facuta prin defilare in Cartierul Micro 14. Cei care au avut ocazia sa ii intalneasca pe prichindeii costumati pe strada au ramas placut impresionati.

Prescolarii le-au prezentat trecatorilor si principalele lor obiective in materie de protejare a mediului inconjurator, sfatuindu-i sa aiba la randul lor grija de natura.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.