Satu Mare: Pentru 55 de elevi s-a mărit nota la Evaluarea Naţională după contestaţii | Informaţia Zilei

Satu Mare: Pentru 55 de elevi s-a mărit nota la Evaluarea Naţională după contestaţii

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare ne informează că sâmbătă s-au afişat rezultatele finale de la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea 2020. Sunt rezultate finale deoarece s-au afişat şi rezultatele de după contestaţiile depuse de elevii sătmăreni.

Rezultatele finale, după contestaţii, obţinute la examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a s-au afişat la centrele de examen şi sunt postate pe pagina web a Ministerului Educaţiei şi Cercetării http://evaluare.edu.ro.

Două noi cazuri de note perfecte în judeţ

Conform datelor obţinute în urma reevaluării lucrărilor contestate, la nivelul judeţului Satu Mare, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) s-a păstrat la valoarea de 79,24%. A crescut numărul candidaţilor cu media 10 (zece) de la 5 la 7.

La Limba şi literatura română au obţinut note peste sau egale cu 5 (cinci) 1.969 de candidaţi (83,05%), iar 34 candidaţi au fost notaţi cu 10 (zece).

La Matematică, 1.693 de candidaţi (71,56%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 28 de candidaţi au obţinut nota 10 (zece).

La Limba şi literatura maternă, 629 candidaţi (din 671 prezenţi) au obţinut note mai mari sau egale cu 5 (93,74%), iar 18 candidaţi au fost notaţi cu 10 (zece).

Din totalul de 85 contestaţii depuse de către candidaţii din judeţul Satu Mare, în urma reevaluării, pentru 5 lucrări scrise s-a păstrat nota iniţială, pentru 55 de lucrări scrise s-a acordat notă mai mare, iar pentru 25 de lucrări nota după contestaţii este mai mică.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Abonează-te acum Online!
  1. y a spus: 29 iunie 2020, ora 09:39

    Văd multe măşti şi „muuultă” distanţare socială.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517