Satu Mare: o casă de pe Drumul Careiului a luat foc de la horn

Scris de I. Z., 06 decembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marţi, 6 decembrie, la ora 16:17, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş ” Satu Mare a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu la hornul unei case de locuit de pe strada Careiului.
La locul intervenţiei s-a deplasat Inspectorul şef al Unităţii împreună cu 9 cadre militare cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

La sosirea fortelor de intervenţie, focul ardea mocnit în jurul hornului casei de locuit, acesta fiind ulterior lichidat de către echipajele de pompieri, evitandu-se astfel limitarea propagării incendiului la acoperiş şi anexele din vecinătate.

Cu aceasta ocazie, ISU „Someş” reiterează masurile de prevenire premergator sezonului rece, referitor la utilizarea coşului pentru evacuarea fumului

– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi curăţate obligatoriu;
– în podul casei, coşul de fum va fi tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;
– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517