Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Paula Fogas, titlul emisiunii: Oportunităţi de dezvoltare a comunităţilor sătmărene prin intermediul fondurilor europene (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Eleonora Cîmpan, Mihaela Ghiţă, Stelian Pop, titlul emisiunii: Medicii nur vor pomana guvernului Tudose (reluare) 02.23 In slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Dorel Coicaraport la 2.920 de zile 03.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.36 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Crescătorii de vaci nu-şi pot valorifica producţia 05.36 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Marcel Forţiu, titlul emisiunii: Plantări în proprietatea statului în luna pădurii 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Paula Fogas, titlul emisiunii: Oportunităţi de dezvoltare a comunităţilor sătmărene prin intermediul fondurilor europene (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Abandonul şcolar, proporţii, cauze, soluţii 10.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Caprele spaniole la concurenţă cu cele autohtone 11.25 Teleshopping 11.38 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Eleonora Cîmpan, Mihaela Ghiţă, Stelian Pop, titlul emisiunii: Medicii nur vor pomana guvernului Tudose (reluare)13.00 Ştiri 13.37 Cultură, cu Ioan Aniţaş, invitaţi Gheorghe Cormoş, Constantin Triţă, Andrada Silvana Tcacenco, titlul emisiunii: Interferenţe poetice 14.28 Teleshopping 14.43 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa, întâlnirea cu Dumnezeu la cel mai înalt nivel 15.39 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.37 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 17.40 Panoramic sportive, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Bogdan Faur, Marius Botan, titlul emisiunii: Unirea Tăşnad ia startul în Liga 3 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Stima de sine sau ce părere avem despre noi 23.30 Ştiri

Satu Mare – Mariana Roman a fost numită inspector şcolar general, iar Ioan Viman este noul director al Casei Corpului Didactic

Scris de Vasile Nechita, 21 iunie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Prefectul da citire ordinelor de numire in functii

Prefectul da citire ordinelor de numire in functii

Azi, in sala multimedia a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) s-au adunat toti salariatii pentru a asista la instalarea noii conduceri a institutiei si a Casei Corpului Didactic (CCD).

 

 Nefiind informati oficial, dar afland din informatii pe surse, jurnalistii de la cateva publicatii satmarene s-au autoinvitat si au fost prezenti acolo cu 15 minute inaintea celor convocati.

Participantii la intalnire

 Intr-adevar, in jurul orei 13, rand pe rand salariatii ISJ si ai CCD, s-au adunat in acea sala. Ei au fost urmati la scurt timp de personalitati din afara institutiei, precum: Eugeniu Avram, prefectul judetului Satu Mare, Viorel-Vasile Buda, deputat, Ioan Viman, directorul Scolii Lucian Blaga. Au urmat circa 10 minute de telefoane date de prefect pana a venit Adrian Stef, presedintele Consiliului Judetean si alte vreo 15 minute pana a sosit si Mircea Govor, vicepresedintele Consiliului Judetean. (In acea atmosfera plicticoasa, de asteptare, Ioan Viman i-a sfatuit pe fotoreporteri, in gluma, sa nu-si strice filmul pana nu vine si Mircea Govor).

Abia dupa ce formatia a fost completa, invitatii s-au asezat la masa prezidiului si, alaturi de ei, Gigel Buth si Piroska Szasz, iar la mijloc inspectorul scolar Mariana Roman.

Mariana Roman, noul inspector scolar general

Mariana Roman, noul inspector scolar general

Citirea ordinelor de eliberare si numire in functii la ISJ

Dupa sosirea lui Mircea Govor, prefectul a inceput prin a se scuza pentru intarziere, adaugand ca „ne-am adunat pentru a marca un moment important din viata institutiei dumneavoastra”. In continuare, el a anuntat ca ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a emis patru ordine. Primul este de incetare a detasarii pentru Gigel Buth, actualul inspector scolar general, care se va intoarce la catedra de matematica de la Colegiul National Doamna Stanca. In al doilea ordin, Mariana Roman este numita prin detasare in functia de inspector scolar general pana va avea loc concursul pentru ocuparea postului, dar nu mai tarziu de anul scolar 2012-2013.

Apoi a luat cuvantul Mariana Roman, multumind pentru incredea ce i-a fost acordata, urmata de Gigel Buth, care a spus: „Multumesc colegilor pentru colaborare. Am avut multe de invatat de la dansii, le multumesc si le doresc succes”.

Eliberare si numire la CCD

Prefectul Eugeniu Avram a continuat citirea ordinelor ministrului cu cel de incetare a detasarii Sandei Neste in functia de director al CCD si trecerea sa la catedra rezervata. A urmat apoi ordinul de numire prin detasare in functia de director al CCD pana va avea loc concursul pentru ocuparea postului, dar nu mai tarziu de anul scolar 2012-2013.

 In continuare, Ioan Viman a multumit pentru incredere, spunand ca este onorat de decizie. „Le multumesc predecesorilor pentru contributia la prestigiul institutiei si vreau sa duc mai departe ceea ce s-a construit pana acum”, a incheiat el. Si Sanda Neste le-a multumit pentru colaborare celor de fata, adaugand ca „intotdeauna este loc de mai bine”.

Aprecierile invitatilor

Ioan Viman, noul director al Casei Corpului Didactic

Ioan Viman, noul director al Casei Corpului Didactic

 In cuvantul sau, Adrian Stef a relevat colaborarea buna de pana acum dintre Consiliul Judetean si Inspectoratul Scolar si Casa Corpului Didactic, felicitand sefii nou-investiti si urandu-le succes. El a anuntat ca obiectiv „redarea demnitatii cadrelor didactice” si a solicitat inspectorului scolar general sa nu faca investitii pe criterii politice, deoarece sufera copiii, ci sa urmareasca finalizarea investitiilor in functie de necesitatile localitatilor.

Mircea Govor a declarat, sententios, ca lucrurile se schimba in politica. „De azi se schimba harta sistemului de invatamant national”, a adaugat el.

 Si deputatul Viorel Buda a avut un discurs plin de umor, dupa care i-a sfatuit pe cei din inspectorat sa se sprijine reciproc.

Apoi, Piroska Szasz si Natalia Bolos i-au felicitat pe cei nou-numiti si le-au urat succes.

 In final, prefectul a incheiat cu doua fraze in care a spus ca el crede in redobandirea demnitatii cadrelor didactice, adaugand ca usile biroului sau vor fi mereu deschise. „Vreau sa vorbeasca faptele, ma opresc aici”, a adaugat el.

 Intreaga manifestare s-a incheiat cand Piroska Szasz i-a inmanat un buchet de flori Marianei Roman, urmat de multe pupaturi si strangeri de mana intre participanti, in semn de ramas bun.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.