Satu Mare – Folclor din trei judete prezentat duminica in Gradina Romei

Scris de Ioan Aniţaş, 12 iunie 2011 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Maria Petca Poptean si Ansamblul Magura la spectacolul folcloric

Maria Petca Poptean si Ansamblul Magura la spectacolul folcloric

Prima zi de Rusalii a fost pentru satmareni inca un prilej de a se reintalni cu dansul si muzica populara. Duminica, 12 iunie, in organizarea Primariei Satu Mare, a Consiliului Local si a Centrului Cultural “G.M. Zamfirescu”, in Gradina Romei s-a desfasurat “Festivalul de Folclor si Traditii Populare”.

Dupa cum ne-a spus Gheorghe Molnar, directorul Centrului Cultural “G.M. Zamfirescu” din Satu Mare, aflat in vecinatatea scenei amenajate in aer liber, este vorba despre o manifestare folclorica organizata in cadrul manifestarilor intitulate generic “Zilele Culturale Satmarene”. Au fost invitate formatii folclorice din judetele Maramures, Salaj si Satu Mare.

Semnalul inceperii spectacolului folcloric l-a dat solistul si realizatorul de televiziune Andrei Barbos din Maramures. Au fost apoi primiti cu aplauze membrii Ansamblului Nationalitatilor, alaturi de solista de muzica populara maghiara Dezsi Zsuzsana.

A fost apoi randul percutionistului Cserei Csaba sa-si dovedeasca maiestria in utilizarea drambei si a instrumentele de percutie in care si-a dovedit cu diverse ocazii clasa. El a interpretat  o suita de cantece secuiesti.

Ca o replica reusita, pe scena sarbatorii a urcat Maria Petca Poptean, alaturi de Ansamblul Folcloric “Magura” din Tarsolt. Osenii interpretat cantece si obiceiuri din Tara Oasului (dantu’ miresei si dantu’ colacilor).

Amanunte privind evolutia altor formatii aflati in editia tiparita de luni, 13 iunie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.