Satu Mare: Copiii, în continuare cei mai afectaţi de infecţiile respiratorii! Raport săptămânal DSP

Scris de Mihaela Ghiţă, 08 martie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Copiii rămân în continuare cei mai afectaţi de pe urma infecţiilor respiratorii acute. Mai mult de jumătate din numărul virozelor respiratorii raportate în perioada 27 februarie – 5 martie 2023 au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta între 0-14 ani, arată sinteza Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare pe baza raportărilor săptămânale făcute de medicii de familie.

La fel şi în ceeea ce priveşte gripa, la grupa de vârstă 0-14 ani s-au înregistrat 14 îmbolnăviri din totalul celor 18 cazuriraportate. ”Ratele de incidenţă cele mai crescute pentru IACRS s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, pentru pneumonii la grupa de vârstă peste 65 ani (68 cauri), iar pentru gripă la grupa de vârstă 5-14 ani. La nivelul judeţului, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii a fost de 1021, comparativ cu 988, înregistrate în săptămâna precedentă”, se arată în sinteza DSP Satu Mare. Până la data de 7 martie 2023 au fost vaccinate antigripal 17450 persoane din grupele la risc, cu vaccin gratuit.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517