Satu Mare – Cercul de Chimie de la Colegiul National Ioan Slavici a aniversat 34 de ani

Scris de Vasile Nechita, 27 mai 2011 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Nicoleta Pitig, directoare adjuncta

Nicoleta Pitig, directoare adjuncta

Zilele trecute, la Colegiul National “Ioan Slavici” din Satu Mare a avut loc sedinta festivă a cercului de chimie “Cunoastere si adevar”, cerc infiintat de profesorul de chimie dr. Paul Atyim în urma cu 34 de ani.

La sedinta au participat fondatorul cercului, Paul Atyim, directoarea adjuncta a colegiului, Nicoleta Pitig, profesoarele Olga Csipkes, Elena Dragos, Ramona Buzea, precum si elevii tuturor claselor de stiinte ale naturii din liceu.

Sedinta festiva a început prin prezentarea de catre doi dintre elevii clasei a XII-a A, Norbert Simon si Mariana Feher, a ultimei lucrari de cercetare “Studiul activitatii biologice a unor compusi organici asupra Saccharomyces cerevisiae în mediu aerob prin evaluarea computerizata”, lucrare care a obtinut mentiune speciala la Simpozionul “Chimia – prieten sau dusman?”, organizat la Bucuresti în data de 15 mai.

Sedinta a continuat cu rememorarea unor evenimente importante din istoria cercului precum si a destinului exceptional a unor fosti membri ai acestuia, multi dintre ei fiind azi cercetatori la universitati de prestigiu din lume în domeniul chimiei fizicii, biologiei.

În final, elevii clasei a XII-a A au predat cheia cercului clasei a XI-a A, conform traditiei  si s-a intonat Gaudeamus.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.