Satu Mare: 35 de permise suspendate în weekend! Alcoolemie de până la 1,55 mg/l | Informaţia Zilei

Satu Mare: 35 de permise suspendate în weekend! Alcoolemie de până la 1,55 mg/l

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au desfăşurat în perioada 26 – 28 iunie activităţi de menţinere a unui climat de siguranţă rutieră, fiind prezenţi pe principalele artere rutiere din judeţ.

Pe lângă activităţile de control desfăşurate în contextul stării de alertă, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au efectuat activităţi de supraveghere, fluidizare şi control al traficului rutier pe raza judeţului, ocazie cu care aplicat peste 350 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 102.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acţionat în acest sfârşit de săptămână pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, ocazie cu care au procedat la reţinerea a 35 de permise de conducere, dintre care:

• 9 conducători auto au fost filmaţi şi înregistraţi de aparatul radar depăşind viteza maximă legală admisă cu peste 50 km/h, faţă de aceştia fiind dispusă suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
• 10 şoferi au fost depistaţi de poliţişti sub influenţa băuturilor alcoolice;
• 2 dintre aceştia au efectuat depăşiri neregulamentare, încălcând marcajul longitudinal continuu;
• 5 conducători auto nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public pe trecerea de pietoni;
• alte 9 permise de conducere au fost reţinute de poliţişti pentru diverse abateri la regimul rutier.

Totodată, poliţiştii rutieri cu constatat în flagrant delict 8 infracţiuni la regimul rutier, astfel fiind depistate 6 persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani, la volanul unor autoturisme cu concentraţii alcoolice cuprinse între 0,49 mg/l şi 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iar alte 2 persoane de 23, respectiv 41 de ani au fost depistate la volanul unor auto fără a poseda permis de conducere de nici o categorie, iar autoturismul condus de tânărul, de 23 de ani, avea aplicate numere false.

De asemenea, poliţiştii de ordine publică sătmăreni au acţionat pe parcursul acestui sfârşit de săptămână pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, ocazie cu care au aplicat peste 50 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de aproximativ 18.500 de lei.

Sursă: IPJ Satu Mare

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517