Satu Mare: 250 de patrule auto de poliţie acţionează pe drumurile din judeţ în minivacanţa de Ziua Naţională

Scris de I. Z., 28 noiembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, peste 550 de poliţişti sătmăreni vor fi în stradă şi vor acţiona pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, precum şi limitarea pandemiei de Covid-19, informează IPJ Satu Mare.

În medie, zilnic, peste 110 de poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, acţiuni speciale, precum şi alte structuri vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Totodată, în perioada 27 noiembrie-1 decembrie, la nivelul judeţului vor fi constituite peste 250 de patrule auto ce vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni în cazul unei sesizări cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Poliţiştii din cadrul structurilor de poliţie rutieră vor monitoriza traficul rutier, pe drumurile naţionale şi judeţene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

De asemenea, pe drumurile care converg către staţiunile montane sau alte zone turistice vor fi amplasate radare pentru combaterea excesului de viteză, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, vor fi efectuate controale în trafic pentru depistarea conducătorilor auto care se urcă la volan după ce au consumat alcool, ori alte substanţe, punând astfel în pericol atât propria siguranţă, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pentru o minivacanţă în siguranţă, poliţiştii vă recomandă:

Înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, verificaţi starea acestuia, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră!

Nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, atunci când este cazul, scaunul pentru copii! Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor!

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora!

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517