20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Sătmărenii vor în oraşul lor mall-uri sau magazine mici?

Mall-urile nou sosite intr-un oras distrug micii producatori si afacerile lor

Mall-urile nou sosite intr-un oras distrug micii producatori si afacerile lor

Satu Mare s-a racordat relativ târziu la sistemul de magazine de tip global. În urmă cu vreo 20 de ani primarului Horia Anderco i se reproşa că nu a facilitat intrarea în oraş a fast food-ului McDonald’s. Baia Mare a fost cu un pas în faţă şi la ridicarea unor hipermagazine.

Dar Satu Mare îşi ia revanşa. Mai precis, multinaţionalele au cucerit şi Satu Mare. Este bine, într-un fel, dar şi rău. Micile magazine au avut de suferit, multe fiind pe cale de dispariţie.

Pe de altă parte, mai ales în ultima perioadă s-a constatat că produsele nu sunt tocmai de cea mai bună calitate. Se folosesc standarde duble, produse mai bune pentru ţările dezvoltate şi produse inferioare în ţările emergente.

Ar fi interesant de văzut cum apreciază sătmărenii numărul tot mai mare de hipermagazine în oraşul lor, în detrimentul magazinelor mici.
Unii spun că este bine că se contruiesc hipermagazine, dar ar fi trebuit amplasate la marginea oraşului. În oraş sunt mai potrivite magazinele mici, specializate.

În Satu Mare, la ora actuală se află un număr de aproximativ 20 de hipermagazine, ori lanţuri de hipermagazine.
Trei sunt la marginea oraşului, iar peste 15 hipermagazine sau lanţuri de hipermagazine sunt în oraş. Se mai ridică unul, pe malul Someşului.

Întrebările noastre:

1. Mall-urile ar trebui să fie construite în oraş sau la marginea oraşului?
În oraş;
La marginea oraşului.
Vezi Rezultate

 

2. Este bine că dispar magazinele mici din Satu Mare?
Da;
Nu.
Vezi Rezultate

 

3. Credeţi că sătmărenii vor în oraşul lor mall-uri sau magazine mici?
Magazine mici.
Mall-uri;
Vezi Rezultate

 

 

Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 10 august 2018, ora 16:14

  Acum vorbind pe jumatate in gluma si pe jumatate in serios, sint convins ca intransigenta mea ar fi de folos comunitatii, dar nu ma tenteaza, nu le am deloc cu „manevrele de culise”, nici cu „bisericutele”, sint adeptul jocurilor cu cartile pe masa indiferent de consecinte, iar astfel de oameni in general nu sint agreati pentru ca eu recunosc deschis, sint destoinic, dur si inflexibil. Daca un astfel de om ajunge pe o functie de conducere la bugetari, el este imediat boicotat si sapat de cei din jur, mai ales in administratia locala care colcaie de rubedenii, prietenii si interese marunte, ba nevasta nu stiu cui, ba fiica nu stiu cui, ba amanta etc etc si nu prea ai cu cine lucra. Ca sa pui lucrurile la punct intr-o primarie ca Satu Mare nu-ti ajunge un mandat, iti trebuie un mandat numai ca sa-ti formezi echipa cu care apoi sa faci treaba.
  Eu nici de parlamentar n-as fi bun pentru nimeni nu mi-ar putea impune sa votez impotriva vointei mele. Deci, nici o sansa!

 2. Dodo a spus: 10 august 2018, ora 10:39

  Doamna Ana, poate va spune Babacu care stie tot ce misca-n Satu cel Mare. Apropo, dl Babacu, de ce nu candidezi pentru functia de primar?
  Eu te-as vota!

 3. Ana a spus: 10 august 2018, ora 10:33

  Stiti ca se lucreaza la un proiect pt. CENTRU VECHI si CENTRU NOU?
  Este adevarat?
  De ce nu se pune in dezbatere publica? Noi, satmarenii, nu avem dreptul sa ne spunem punct de vedere? Va rog frumos sa ne informati despre acest lucru. Cine stie mai mult, il rog sa ma lamureasca si pe mine.

 4. mipudeco a spus: 08 august 2018, ora 12:51

  Este firesc sa fie si magazine mici si mari. Primele vor disparea cele care au preturile cele mai mari. Nu sunt satmarenii asa de bănoşi cum se crede. In ceea ce priveste confortul cetatenilor, am sa dau un exemplu: se refac trotuare pe unde trece popa, pe Calea Traian, iar in alte zone sunt trotuare mai ceva ca in epoca de piatra. Nu stiu cum aratau acelea, dar imi inchipui ca erau mai confortabile. E ca si cum ai avea trei copii, la unul ii iei haine in fiecare saptamana si pe ceilalti ii porti in … gol. Cand se ia o hotarare, nu ar fi de folos ca locuitorii sa fie intrebati daca vor ceva sau nu, iar apoi sa se faca ceea ce trebuie?

 5. Babacu a spus: 07 august 2018, ora 00:35

  – Salut, Obsy!
  – Salut, Rei! Ce mai faci?
  – Uite, chiar acum mi-am luat portia de etnobotanice. Doza de seara.
  – Cum, tu iei si seara? Eu iau doar dimineata si la prinz.
  – Da mai, iau si seara de cind a venit un postac care tot timpul ma enerveaza.
  – Un postac? Cine e?
  – Are el un pseudonim, nu-i spun numele, dar eu ii zic Securistul.
  – Mai, sa stii ca si eu l-am vazut comentind tot felul de baliverne, ai perfecta dreptate, da-mi si mie o doza de etnobotanice ca deja sint nervos!
  – De fapt, nu i-am vazut diploma de securist, dar asa le spun eu la toti care sint mai inteligenti decit mine.
  – Asa e, si eu spun la fel lucrurilor care depasesc puterea mea de intelegere.
  – Mai stii ce? Ce ne batem noi capul cu toti securistii? Ia da-mi sticla aia cu spirt medicinal sa mai trag o dusca! Jos securistii! Sanatate!
  – Sanatate, si jos securistii!

 6. ciprian a spus: 06 august 2018, ora 13:50

  Ce sa inteleg, acum dupa ce in sfarsit au venit, nu le mai vrem?

 7. rely a spus: 05 august 2018, ora 02:16

  de ce nu ne intrebati daca ne place betonarea trotuarelor? Pune-ti o intrebare despre pesta porcina care ne face de ris Judetul. sau despre cit de aroganti sunt cei care vin acasa in concediu din strainatate si se dau mari.

 8. Babacu a spus: 04 august 2018, ora 19:11

  Asta e, superiorii mei securisti n-au fost de acord sa-mi schimbe pseudonimu, nici sa ma mute pe Gazeta de Nord Vest. Au zis sa-mi continui „activitatea”, asa ca trebuie acum sa multumesc ziarului ca mi-a publicat comentariul de care am vorbit.

 9. Babacu a spus: 04 august 2018, ora 18:28

  Multumesc Informatia Zilei, mi-ati publicat comentariul la care am facut referire mai devreme! Acum ma vor injura si mai multi, dar le las placerea asta. Sa auzim de bine!

 10. Babacu a spus: 04 august 2018, ora 18:14

  Mai baieti, uite ca m-ati desconspirat! Ioi, ioi, ce ma fac? Voi cere superiorilor mei sa-mi schimbe pseudonimu si sa ma mute disciplinar sa postez pe Gazeta de Nord-Vest! Acolo va trebui sa laud PSD-ul, cred ca ar fi cea mai grea pedeapsa pentru mine!

 11. oliviu a spus: 04 august 2018, ora 17:54

  @ babacu cred ca vorbEsti singur. Tu centrezi tu dai cu capu”. esti cam lipsit de bun simt si ma mir ca scrii nu impungi. Au cumva o misiunea? Asa cum zicea cineva mai devreme ar trebui sa ti se taie microfonu sau cam asa ceva. esti un defector sau inca esti in plata?

 12. obsydian a spus: 04 august 2018, ora 17:49

  Vad de ceva vreme un comentor numit Baba-Cu nu stiu ce minte
  zvapaita. Nu stiu de ce nu-i taie piuitu redactia pentru ca nu face decit sa arunce otrava pe gura. este un securisto-comunisto-postac platit de stie el cine.
  Eu de ex. nu sunt de acord cu constructia de super-hiper- magazine-molluri, dar nu am ce face. Imi spun doar parerea. Acest indi-vid nu are ce cauta intr-o dezbatere publica. va rog sa-l eliminati ca pe un dinte stricat. multumesc.

 13. Rei a spus: 04 august 2018, ora 11:47

  Babacule, se vede de la o posta ca esti securist. Ma mir ca te mai lasa ziarul sa scoti din pix tot felul de baliverne. Comentariile tale ma enerveaza de multa vreme, dar bunul simt m-a facut sa nu-ti zic nimic.

 14. Babacu a spus: 04 august 2018, ora 09:06

  Astfel de sondaje n-au nici o valoare, sint doar „praf in ochi”, vorba unui coleg postac. Eu unul nu ma uit nici macar la rezultate, nici vorba sa-mi pierd timpul cu votul.
  Sint dezamagit, pentru ca I-n-f-o-r-m-a-t-i-a nu este ceea ce pare. Ei au mare grija sa nu cumva sa supere PSD-ul, ca vorba aia, nu se stie niciodata. Sloganul lor „doar aici se poate spune adevarul” n-are nici o acoperire in realitate. Ei publica tot felul de baliverne inofensive, dar cind incepi sa spui lucrurilor pe nume vezi ca se face vid in jurul tau. Am postat acum ceva timp un pamflet cam usturator (zic eu) la adresa unor lideri PSD locali si a metehnelor lor (fara sa le spun explicit numele), dar domnii de la ziar NU au binevoit sa-l publice. Pacat, cititorii s-ar fi amuzat putin, sau macar si-ar fi descretit fruntile. Dar asta e presa romaneasca, nu prea gasesti publicatii independente, cei independenti devin repede muritori de foame.

 15. comentator a spus: 04 august 2018, ora 08:43

  Şi încă o observaţie aş avea. Covârşitoarea majoritate regretă că dispar magazinele mici, dar aceeaşi covârşitoare majoritate cumpără absolut tot din lene în supermarketuri. Magazinele mici tot comerţ fac, nu pot rezista dacă nu cumpărăm şi de acolo.

 16. raudetot a spus: 03 august 2018, ora 19:34

  Daca preturile vor fi astronomice, nu multi vor vizita ceea ce se construieste acum pe malul Somesului.

 17. comentator a spus: 03 august 2018, ora 12:14

  @babacu, hai să-ţi spun mai pe şleau cum merg treburile în CL. Discuţie virtuală între consilieri – ”Auzi colega, noi susţinem proiectul vostru dacă susţineţi şi voi proiectul nostru”. Din păcate doar atât. ”Certurile” alea pe transmisiile live sunt praf în ochi şi dă bine când trebuie prostit boborul. De fapt totul se decide în cabinetul 1 cu ceva susţinere colaterală din CL. Hotărârile trebuie apoi să treacă de comisiile de specialitate care au loc înainte de şedinţa din plen. Ce vedem noi este praf în ochi, dormit în bocanci şamd. În încheiere atât vreau să spun doar că insist pe părerea mea mai veche, adică acolo trebuia construită o sală polivalentă şi un bazin de înot acoperit măcar semiolimpic. Nu ştiu amplasament mai bun în oraş. Dar cu conducerea impotentă din 90 încoace …..

 18. Babacu a spus: 03 august 2018, ora 10:06

  Eu iti dau sfatul sa nu mai „pui botul” la astfel de voturi de 2 bani. Oricum nimeni nu tine cont de ele.

  P.S. Vedeti voi postacilor ca ajungeti la vorbele mele? Eu de la bun inceput am fost impotriva sa se construiasca Lidl pe Drumul Careiului. Veti vedea cita zarva si forfota va fi si cu mall-ul, s-a dus linistea acelei zone. Asa este cind in Consiliul Local se afla numai mediocritati. M-am uitat intr-o zi la sedinta Consiliului Local timp de 10-15 minute. Nici unul nu mi s-a parut ca ar „rupe gura tirgului” prin inteligenta. Toti era plictisiti si blazati.

 19. obsy a spus: 03 august 2018, ora 07:52

  Am incercat sa votez si nu am reusit.
  Ce sfat imi dati?
  Eu nu vreau nici macar un singur mol in oras
  La zece kilometri de orice asezare omeneasca acolo-i locul lor

 20. Mircea a spus: 03 august 2018, ora 07:48

  Magazinele mici, la coltul strazii unde se cunoaste toata lumea cu toata
  lumea fac farmecul unui oras. Mallurile ar trebui ridicate numai
  la marginea orasului.
  cred ca s-a gresit cind au fost lasate sa construiasca in mijlocul municipiului.

 21. sdgd a spus: 02 august 2018, ora 18:56

  Da, vrem mall-uri dar totodata nu vrem sa dispara magazinele mici. Sa vedem cum rezolvam

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.