Sătmărenii scapă de viroze, odată cu venirea căldurii

Scris de Mihaela Ghiţă, 03 mai 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Numărul infecţiilor respiratorii scade simţitor de la o săptămână la alta, semn bun că în cel mai scurt timp scăpăm de viroze şi pneumonii, lasăm batista şi antipireticele la o parte, dar manifestăm o vigilenţă crescută atunci când ieşim la iarbă verde deoarece căpuşele şi-au intrat în rol. Fiecare anotimp vine la pachet cu mici neplăceri. Iarna cu viroze, vara cu înţepăturile de insecte, în special de la căpuşe, dar şi cu numeroase alergii.

Revenind la infecţiile respiratorii, cea mai recentă sinteză a Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare întocmită pe baza raportărilor săptămânale ale medicilor de familie arată că în perioada 24 – 30 aprilie 2023, aproximativ 500 de locuitori ai judeţului au ajuns la medicul specialist datorită stărilor gripale. Din totalul îmbolnăvirilor, peste 300 de cazuri s-au încadrat în categoria virozelor, iar alte 119 cazuri în categoria pneumonii. Şase persoane au fost diagnosticate cu gripă din care cinci au fost copii cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani.

”Ratele de incidenţă cele mai crescute pentru IACRS s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, pentru pneumonii la grupa de vârstă peste 65 de ani, iar pentru gripă la grupa de vârstă 5-14 ani”, menţionează specialiştii DSP Satu Mare pe baza datelor colectate. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică remarcă o ”activitate sporadică gripală” la nivelul judeţului, cele 6 cazuri fiind depistate prin test rapid.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517