Image 1
Image 2

Sătmărenii s-au debarasat de 18 tone de deşeuri electrice şi electronice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Colectare deseuri

Ultima campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE), prin care Asociaţia ,,Copacul vieţii” doreşte să sprijine Primăria Satu Mare alături de trei firme de colectare, în atingerea ţintei la reciclare a deşeurilor electrice şi electronice de 65%, a avut loc sâmbătă, 25 martie, la 4 puncte de colectare deschise în zonele Soarelui, Micro 17, Carpaţi I şi Carpaţi II.
Campania s-a desfăşurat ca şi precedentele în intervalul orar 10.00-13.00 şi un număr de 19 voluntari coordonaţi de Elisabeta Békéssy – preşedintele Asociaţiei ,,Copacul vieţii” au asigurat buna desfăşurare a acţiunii.

8 sătmăreni au solicitat preluarea deşeurilor voluminoase de către firma colectoare

Îi amintim aici pe următorii voluntari: cei de la Şcoala Gimnazială ,,Lucian Blaga” în frunte cu profesor Matei Aurica, echipa de robotică Star Tech a Colegiului Naţional ,,Ioan Slavici” în frunte cu profesor Lupou Agota, voluntarii Şcolii Gimnaziale „Octavian Goga” în frunte cu profesor Bota Izabella, precum şi alţi voluntari persoane fizice ai Asociaţiei ,,Copacul vieţii”. Preluarea DEEE în ritmul predării la punctele de colectare a fost asigurată de echipa Alpin SRL coordonată de Mărculescu Marcel.
Voluntarii, ca de fiecare dată, au preluat deşeurile de la cetăţeni, au dialogat cu cetăţenii şi au înregistrat datele de contact ale cetăţenilor care au solicitat preluarea unor deşeuri voluminoase de la domiciliu, lucru care s-a şi întâmplat în cursul zilei de colectare. Un număr de 8 cetăţeni au solicitat acest serviciu din partea firmei colectoare.
Voluntarii de la Şcoala Gimnazială ,,Lucian Blaga” au avut posibilitatea dialogării cu edilul municipiului, Kereskényi Gábor, şi cu administratorul public, Maskulik Csaba, care au predat DEEE la punctul de colectare din faţa parcului UFO din Cartierul Micro 17.
În urma unei ample mediatizări a campaniei de către organizatori şi mobilizarea unităţilor de învăţământ în Săptămâna verde, s-a colectat o cantitate de 4,70 tone de DEEE la nivelul celor 4 puncte de colectare, dintre acestea 7 unităţi de învăţământ contribuind la rezultatul record al ultimei campanii colectând 3,55 tone DEEE după cum urmează: Grădiniţele cu Program Prelungit ,,Draga mea” (680 kg), Nr. 33 (310 kg), Nr. 11 (127 kg), Şcolile Gimnaziale ,,Ion Creangă” (657 kg), ,,Lucian Blaga” (1230 kg), ,,Octavian Goga “(270 kg) şi Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu “(180 kg).
,,Acest rezultat spectaculos al unităţilor de învăţământ demonstrează eficienţa educaţiei ,,copil-părinte” în domeniul protecţiei mediului. Prin urmare, datoria noastră, a asociaţiilor, este să sprijinim unităţile de învăţământ, cadrele didactice cu responsabilităţi în activităţile ecologice, prin lansarea de programe de educaţie ecologică şi implementare de activităţi ecologice cu rezultate imediate, aşa cum este şi această campanie de colectare a DEEE – subliniază Elisabeta Békéssy.
Acum, la finalizarea campaniei din luna martie, putem afirma că, activitatea desfăşurată în voluntariat, în lunile ianuarie şi martie a acestui an, a dat roadele aşteptate: 56 de voluntari, 24 de unităţi de învăţământ precum şi cetăţenii municipiului Satu Mare prin cele 16 puncte de colectare, au debarasat municipiul Satu Mare de 18,77 tone de deşeuri electrice şi electronice, din care: în luna ianuarie 8,47 tone şi în martie 10,30 tone.
Acest gen de campanii vor fi reluate cu şi mai mare elan în luna mai 2023”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with