19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Sătmărenii pun mână de la mână pentru a construi o casă nouă familiei Miclăuş

Scris de Adriana Tivadar, 22 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pe 13 februarie o tragedie s-a petrecut în localitatea Pomi din judeţul Satu Mare după ce casa familiei Miclăuş a luat foc în timp ce înăuntru se aflau cei trei mezini ai familiei. Fetiţa şi băieţelul de 3 şi 4 ani au reuşit să fugă la timp din casă, însă surioara lor de un an a fost prinsă sub tavanul prăbuşit şi acolo şi-a şi găsit sfârşitul. În urma incendiului din imobil nu a mai rămas aproape nimic, soţii Miclăuş şi cei 9 copii rămânând practic fără un acoperiş deasupra capului.

Asociaţia Socială “Satul de lut” care îşi are sediul în localitatea Pomi a pornit o campanie de ajutorare a familiei Miclăuş. “Asociaţia noastră s-a mobilizat în ideea în care sunt foarte mulţi oameni care doresc să facă donaţii pentru familie, o parte dintre ei o fac direct, dar sunt şi societăţi care ar putea şi ar vrea să doneze şi atunci am considerat că poate ar fi nevoie de un contract de sponsorizare pe care asociaţia noastră poate să îl ofere”, ne-a spus Anita Lengyel, membru fondator al Asociaţiei Sociale “Satul de lut”. Astfel s-a demarat un proiect de strângere de fonduri, materiale de construcţii, mobilă, inclusiv munca voluntară este bine primită, cât şi orice fel de materiale necesare pentru construcţia unei case. Pentru donaţii în bani puteţi accesa aceste două conturi bancare: RO74UGBI0000342007789EUR, BIC UGBIROBUXXX, GARANTI BANK SATU MARE, ROMANIA în euro şi RO45UGBI0000342005969RON GARANTI BANK SATU MARE, ROMANIA în lei, iar pentru altfel de donaţii puteţi contacta telefonic asociaţia socială “Satul de lut” la unul dintre numerele de telefon 0742155667 sau 0740968675.

Se va construi o casă nouă utilată corespunzător

După cum am aflat de la Anita Lengyel, membru fondator al Asociaţiei Sociale “Satul de lut”, familia Miclăuş a primit promisiuni de la diferite persoane care le-au spus că îi vor ajuta cu achiziţionarea ţiglei pentru acoperişul casei, o firmă din localitate s-a oferit să toarne gratuit fundaţia la casă, alte persoane vor să doneze ciment sau materiale de construcţie. Deoarece vechea casă nu avea utilităţi, la cea nouă acestea reprezintă o prioritate, la fel ca şi construirea unei centrale termice de exterior, pentru a evita ca pe viitor să mai aibă loc vreun accident similar cu cel petrecut în urmă cu mai bine de o săptămână. “Sunt oameni care nu donează bani, dar vin cu o maşină de spălat haine, alţii vor să doneze un aragaz, absolut orice este binevenit. Pentru cei care doresc să meargă direct la familie cu donaţiile se va găsi un loc de depozitare pentru acestea până la terminarea casei”, a mai adăugat Anita Lengyel, membru fondator al Asociaţiei Sociale “Satul de lut”. De la nefericitul eveniment încoace copiii familiei locuiesc la rude, iar soţii Miclăuş Marcel şi Anca locuiesc într-o casă pusă la dispoziţie de Primăria comunei Pomi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.