Sătmărenii prăznuiesc vineri Naşterea Sf. Ioan Botezătorul

Vineri, 24 iunie 2022, Biserica prăznuieşte Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Sărbătoarea este cunoscută în popor şi sub numele de Sânziene sau Drăgaică.

Sărbătoarea Sânzienelor este mult îndrăgită de locuitorii judeţului Satu Mare, praznic de care se leagă o serie de tradiţii şi obiceiuri, mai cu seamă în zona Ţării Oaşului.

Sfântul Ioan Botezătorul este considerat drept “cel mai mare între cei născuţi din femei”, “înger în trup”, “pecetea” dintre Vechiul şi Noul Testament care vesteşte venirea Mântuitorului în lume. Rolul lui Ioan nu a fost numai acela de a pregăti poporul pentru venirea lui Hristos, ci şi acela de a-l descoperi lumii ca Mesia şi Fiul lui Dumnezeu.

Mai multe biserici din judeţ îl au drept ocrotitor pe Sfântul Ioan Botezătorul cu acest praznic ce îi este închinat: Biserica ortodoxă Livada, Biserica ortodoxă, Homorodu de Jos, Biserica ortodoxă, Necopoi, Biserica ortodoxă, Vetiş, Mănăstirea ortodoxă Scărişoara.

De hramul Mănăstirii Scărişoara Nouă, Protopopiatul Carei, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului va liturghisi azi un sobor de arhierei alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei şi Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517