00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 02.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 03.15 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.30 Ne cheamă natura 05.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 10.00 Tabără de creaţie la Ocoliş 10.45 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 15.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 16.45 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 19.07.2019

Sătmărenii, îndemnaţi la fapte creştine de către o doamnă

Scris de Ioan Aniţaş, 26 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Am fost vizitaţi la redacţie de către o doamnă din Satu Mare, care a dorit să rămână anonimă, dar care a dorit să îndemne sătmărenii la fapte creştine. Printre altele ne-a spus:

“Sunt pensionară şi din puţinul meu caut să uşurez viaţa unor persoane mai triste decât mine. Mai precis, măcar de marile sărbători de peste an, atâta cât îmi permit financiar, fac fapte creştine. Din puţinul meu dau celor săraci sau lipsiţi de protecţie. Pentru sărbătorile Pascale din acest an, am invitat la masă cinci copii dintr-o casă de tip familial. Fiul meu le-a fost naş de botez, în lipsa altor persoane. Le voi oferi mai ales căldură sufletească, o masă tradiţională şi o atenţie modestă, fiind vorba despre copii. Cred că în acest mod ar trebui să gândească mai ales acei sătmăreni care au putere financiară. Fiecare gest în aparenţă nesemnificativ poate însemna o bucurie pentru anumite persoane, în special copii şi adolescenţi din casele de tip familial sau fostele centre de plasament. Este un gest creştinesc să ajuţi pe cei aflaţi în nevoi. Şi nu mă gândesc la persoane tinere, sănătoase şi apte de muncă, în ciuda faptului că ar părea că mă contrazic. Acestea nu merită ajutate financiar şi nici cu mâncare, ci eventual susţinute moral pentru a ocupa un loc de muncă, să-şi poată asigura o anume siguranţă a zilei de mâine. Cadourile şi bunurile oferite adesea copiilor de către oameni milostivi par mai puţin importante decât a – adopta – pentru o zi măcar un copil căruia îi lipsesc părinţii sau nu i-a cunoscut şi a fost crescut în aşezămintele de ocrotire”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.