00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 02.00 Ne Cheamă Natura 03.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 04.10 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 05.05 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Crăciun. Titlul emisiuni: De ce are PSD cei mai buni candidaţi la alegerile europarlamentare?(reluare) 10.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob, Irina Tămăşan. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, Preşedintele ALDE întâlnire cu alegători la Satu Mare.(reluare) 15.30 Portret de artist, invitat: Dumitru Iederan 16.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 17.15 Reportaj la Sâmbra Oilor 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament medical în străinătate. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, Ludovic Orban a găsit la Satu Mare o organizaţie PNL puternică. (reluare) 23.30 Cultură – Performanţe istorice pentru învătământul sătmărean. 21.05.2019

Sătmărenii, îndemnaţi la fapte creştine de către o doamnă

Scris de Ioan Aniţaş, 26 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Am fost vizitaţi la redacţie de către o doamnă din Satu Mare, care a dorit să rămână anonimă, dar care a dorit să îndemne sătmărenii la fapte creştine. Printre altele ne-a spus:

“Sunt pensionară şi din puţinul meu caut să uşurez viaţa unor persoane mai triste decât mine. Mai precis, măcar de marile sărbători de peste an, atâta cât îmi permit financiar, fac fapte creştine. Din puţinul meu dau celor săraci sau lipsiţi de protecţie. Pentru sărbătorile Pascale din acest an, am invitat la masă cinci copii dintr-o casă de tip familial. Fiul meu le-a fost naş de botez, în lipsa altor persoane. Le voi oferi mai ales căldură sufletească, o masă tradiţională şi o atenţie modestă, fiind vorba despre copii. Cred că în acest mod ar trebui să gândească mai ales acei sătmăreni care au putere financiară. Fiecare gest în aparenţă nesemnificativ poate însemna o bucurie pentru anumite persoane, în special copii şi adolescenţi din casele de tip familial sau fostele centre de plasament. Este un gest creştinesc să ajuţi pe cei aflaţi în nevoi. Şi nu mă gândesc la persoane tinere, sănătoase şi apte de muncă, în ciuda faptului că ar părea că mă contrazic. Acestea nu merită ajutate financiar şi nici cu mâncare, ci eventual susţinute moral pentru a ocupa un loc de muncă, să-şi poată asigura o anume siguranţă a zilei de mâine. Cadourile şi bunurile oferite adesea copiilor de către oameni milostivi par mai puţin importante decât a – adopta – pentru o zi măcar un copil căruia îi lipsesc părinţii sau nu i-a cunoscut şi a fost crescut în aşezămintele de ocrotire”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.