22.11.2019 00.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Călin Bota, Adrian Cozma, Gabriel Zetea, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis se confruntă de la distanţă.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitaţi: Ştefania Boca, Liviana Chiorean, Irina Tămăşan. Titlul emisiunii: Ziua Naţională Fără Tutun şi prevenirea victimizării minorilor. (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Răduc. Titlul emisiunii: Arbuştii fructiferi – culturi de nişă. 05.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Voicu Sichet. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Călin Bota, Adrian Cozma, Gabriel Zetea, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis se confruntă de la distanţă.(reluare) 10.00 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tallian Cristian. 10.30 Opinii ale scriitorilor pe marginea concursului de pălincă de la Poesis 11.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitaţi: Ştefania Boca, Liviana Chiorean, Irina Tămăşan. Titlul emisiunii: Ziua Naţională Fără Tutun şi prevenirea victimizării minorilor. (reluare) 14.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Călin Bota, Adrian Cozma, Gabriel Zetea, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis se confruntă de la distanţă.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Şedinţă de Consiliu Local Satu Mare 16.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş.Titlul emisiunii: Ultimii dogari din Turulung. 17.30 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia. 18.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Stancovici Ionuţ, Cherecheş Adrian. Titlul emisiunii: Din caiac pe schiuri. (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Stancovici Ionuţ, Cherecheş Adrian. Titlul emisiunii: Din caiac pe schiuri. (reluare)

Sătmărenii, îndemnaţi la fapte creştine de către o doamnă

Scris de Ioan Aniţaş, 26 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Am fost vizitaţi la redacţie de către o doamnă din Satu Mare, care a dorit să rămână anonimă, dar care a dorit să îndemne sătmărenii la fapte creştine. Printre altele ne-a spus:

“Sunt pensionară şi din puţinul meu caut să uşurez viaţa unor persoane mai triste decât mine. Mai precis, măcar de marile sărbători de peste an, atâta cât îmi permit financiar, fac fapte creştine. Din puţinul meu dau celor săraci sau lipsiţi de protecţie. Pentru sărbătorile Pascale din acest an, am invitat la masă cinci copii dintr-o casă de tip familial. Fiul meu le-a fost naş de botez, în lipsa altor persoane. Le voi oferi mai ales căldură sufletească, o masă tradiţională şi o atenţie modestă, fiind vorba despre copii. Cred că în acest mod ar trebui să gândească mai ales acei sătmăreni care au putere financiară. Fiecare gest în aparenţă nesemnificativ poate însemna o bucurie pentru anumite persoane, în special copii şi adolescenţi din casele de tip familial sau fostele centre de plasament. Este un gest creştinesc să ajuţi pe cei aflaţi în nevoi. Şi nu mă gândesc la persoane tinere, sănătoase şi apte de muncă, în ciuda faptului că ar părea că mă contrazic. Acestea nu merită ajutate financiar şi nici cu mâncare, ci eventual susţinute moral pentru a ocupa un loc de muncă, să-şi poată asigura o anume siguranţă a zilei de mâine. Cadourile şi bunurile oferite adesea copiilor de către oameni milostivi par mai puţin importante decât a – adopta – pentru o zi măcar un copil căruia îi lipsesc părinţii sau nu i-a cunoscut şi a fost crescut în aşezămintele de ocrotire”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.