Sătmărenii Cătălin Ardelean şi Mircea Sălăjan, în comisiile FR de Şah

Scris de Ionuţ Blăjean, 12 octombrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Secţia de şah a Liceului cu Program Sportiv Satu Mare are mai multe noutăţi. Le vom lua pe rând

În perioada 15-21 octombrie se va desfăşura Campionatul European de Juniori, Şah Clasic – Sistem Hibrid. Această competiţie are menirea să înlocuiască întrecerea supremă juvenilă de pe „bătrânul continent” care, din cauza pandemiei, nu se poate desfăşura în formatul tradiţional, la tablă. Şahiştii selecţionaţi vor juca între ei prin internet, dar sub supravegherea unui arbitru, totul desfăşurându-se în 3 oraşe din fiecare ţară.

De la LPS Satu Mare au primit invitaţia de a participa 4 sportivi, toţi medaliaţi la Campionatul Naţional de Juniori la şah clasic în 2021:

• Teodor Anghelescu (băieţi 12 ani)
• Ştefania Sălăjan (fete 14 ani)
• Larisa Covrig (fete 18 ani)
• Mălina Aciu (fete 20 ani)

Dintre aceştia Teo a acceptat provocarea, fetele alegând să se concentreze pe şahul tradiţional, oficial. Chiar şi în condiţiile unui şah desfăşurat prin intermediul internetului, competiţia se anunţă una foarte dificilă, în grupa băieţilor 11-12 ani vor fi copii din 32 de ţări, în total 105 participanţi.

O altă veste bună vine din partea Federaţiei Române de Şah care a ales comisiile de specialitate. În Colegiul de Antrenori, între cei 7 tehnicieni aleşi, se găseşte unul dintre profesorii de la LPS, Cătălin Ardelean. Oarecum este o numire de apreciere a ceea ce presupune LPS Satu Mare – secţia şah. De asemenea, Mircea Sălăjan a fost ales în cadrul Comisiei Şah în Şcoală. El este tatăl Ştefaniei, dar şi omul care se ocupă de „boboceii” LPS-işti.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517