Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţide noua grilă de salarizare.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă sau dispariţie. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Mureşan. 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Dudaş. Titlul emisiunii: Cultura de căpşuni. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţi de noua grilă de salarizare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.20 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Adriana Laszlo. Titlul emisiunii:Cum înţelegem plânsul copiiilor? 10.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlulemisiunii: Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 ]n slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă,invitat:Sedonia Lăţea.Titlul emisiuni: Despre diete,vitamine la început de primăvară. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.25 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Tripon. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 23.30 Ştiri

Sătmărenii au cheltuieli mai mari la apă decât la curent

Scris de Sergiu Podina, 20 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Satmarenii platesc mai mult pentru apa decat pentru curent

Satmarenii platesc mai mult pentru apa decat pentru curent

Preţurile percepute de către companiile care ne furnizează utilităţile au fost, sunt şi vor fi mereu contestate de către populaţie. Într-un material apărut în cotidianul Informaţia Zilei din 16 februarie vă prezentam o situaţie comparativă între preţul plătit de sătmăreni pentru încălzirea pe gaz şi încălzirea pe lemne.

Fiind o iarnă grea majoritatea persoanelor care locuiesc în mediul rural şi se înclăzesc cu sobe au fost nevoite să îşi cumpere chiar şi trei maşini de lemne ajungând să cheltuiască 3000 de lei în ultimele luni.

Cei care locuiesc la bloc în oraşele din judeţ au fost favorizaţi din acest punct de vedere, facturile având valori cuprinse între 300 – 500 lei lunar ceea ce însemnă că au achitat în total, în ultimele luni, aproximativ 1500 lei.

Cu toate că, în această perioadă, cel mai mare suspans se creează în jurul facturilor la gaz, sătmărenii sunt foarte atenţi şi cât plătesc pentru apă sau curent. Din această cauză un alt material comparativ a fost solicitat de către cititori.

În judeţul Satu Mare, odată cu implementarea proiectului “Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată” demarat în 2011 de către societatea Apaserv SA, tarifele pe care sătmărenii sunt nevoiţi să le plătească pentru ap[ şi canalizare s-au majorat.

În acest moment pe toată aria de operare, pentru un metru cub de apă sătmăreanul plăteşte 3,44 lei (fără TVA 9%), iar pentru canalizare suma de 2,99 lei tot pe metru cub (fară TVA 20%), ceea ce însemană că în total se plăteşte 6,43 lei/mc (fără TVA).

Tot principalul furnizor de apă din judeţ ne-a pus la dispoziţie un grafic din care rezultă că Satu Mare se poziţionează la mijlocul unui clasament naţional în ceea ce priveşte preţul pe metru cub de apă.

În România, cea mai scumpă apă este plătită de către cetăţeni din judeţul Buzău şi anume 4,64 lei pe metru cub, iar cea mai ieftină este în Târgu Jiu unde cetăţenii plătesc doar 2,42 lei pe metru cub. ”Sunt multe elemente de care trebuie să ţinem cont când facem structura de preţ.

Continuarea în ediţia tipărită din 20 februarie sau în format PDF (abonament).

 

Abonează-te acum Online!
  1. raudetot@yahoo.com a spus: 20 februarie 2017, ora 14:41

    Dar despre cheltuieli la transport gunoi ce ziceti!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.