21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Sătmărelul vrea referendum pentru desprinderea de Satu Mare

Scris de Mirela Filimon, 08 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Mircea Moldovan, Florica Deac şi Adrian Gal, reprezentantii locuitorilor din Satmarel

Mircea Moldovan, Florica Deac şi Adrian Gal, reprezentantii locuitorilor din Satmarel

Locuitorii din cartierul Sătmărel, parte a municipiului Satu Mare, vor să se separe de reşedinţa de judeţ.

Problemele care au condus la această iniţiativă au fost expuse în cadrul audienţelor susţinute la Instituţia Prefectului, de Florin Găzdac, consilier superior.

Patru locuitori ai cartierului Sătmărel s-au prezentat marţi dimineaţă la Prefectura Satu Mare, în audienţe.

Ei au adus consilierului superior Florin Găzdac un memoriu prin care cereau desprinderea de municipiul Satu Mare. Motivul este simplu. Oamenii din cartier plătesc taxe şi impozite la fel ca cei care locuiesc în oraş, dar au condiţii de trai ca în Evul Mediu.

Mircea Moldovan, unul dintre cetăţenii revoltaţi a declarat că, în Sătmărel, majoritatea cetăţenilor au groapă septică în curte. Dar nu acesta ar fi cel mai grav lucru.

Localnicii se plâng că nu au drumuri, nu au apă şi canalizare, dar că administraţia îi întreabă de sănătate doar înainte de alegeri.

Lista cu nemulţumiri poate continua: nu au un dispensar, salvările au acces mult îngreunat până la locul unde au fost solicitate, taximetriştii evită cartierul din cauza drumului ca după bombardament.

De menţionat este că, deşi carosabilul până la biserica ortodoxă a fost refăcut, restul cartierului a rămas de izbelişte.

Infrastructura este la pământ.  Din această cauză, investitorii evită zona şi posibilităţile de dezvoltare a cartierului sunt nule.

Referendum pentru autonomia cartierului Sătmărel

Locuitorii din Sătmărel sunt dispuşi să facă tot posibilul pentru ca iniţiativa lor să se materializeze.

În acest sens, Gal Adrian, Surducan Nelu, Deac Florica şi Moldovan Mircea au depus la Instituţia Prefectului o petiţie. „Cetăţenii sunt nevoiţi să parcurgă drumuri, ulicioare, poteci sălbatice, pline de gunoaie şi bălării, pentru a ajunge la mijloacele de transport, pentru a merge la muncă şi la şcoală.

Canalul Homorod care parcurge cartierul este într-o stare de nedescris, este vulnerabil la o poluare perfidă şi extrem de periculoasă. Accesul la apă este un drept fundamental al omului.”  Acesta este mesajul transmis administraţiei de către locuitorii cartierului, mesaj însoţit de peste 300 de semnături, adunate în decurs de două săptămâni.

Pentru ca haosului din cartierele Sătmărel şi Balta Blondă să i se pună punct, va fi necesară accesarea de fonduri europene, spun cetăţenii care s-au prezentat în audienţe. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este necesară desprinderea de municipiul Satu Mare, deoarece pentru zonele rurale aceste fonduri se acordă mai uşor.

Locuitorii din Sătmărel cer condiţii de trai decente

Locuitorii îşi doresc să aibă un dispensar, să se deschidă o farmacie şi un post de poliţie, sediu de primărie, spaţiu de joacă pentru copii şi un parc, asfaltarea tuturor străzilor, pavarea trotuarelor, apă şi canalizare pentru fiecare cetăţean, mai este menţionat în documentul înaintat Prefecturii Satu Mare, Primăriei municipiului Satu Mare şi Consiliului Judeţean Satu Mare.

Reprezentanţii celor două cartiere au mai menţionat că, dacă nu este posibilă înfiinţarea unei noi unităţi administrativ-teritoriale, formată din Sătmărel şi Balta Blondă, atunci cele două cartiere s-ar putea uni cu Vetişul sau comuna Terebeşti.

Ca urmare, organizarea unui referendum va fi inevitabilă, referendum care nu se ştie din ce fonduri va fi suportat, din moment ce nu sunt bani pentru drumuri sau canalizare.

Abonează-te acum Online!
 1. mircea suta a spus: 26 decembrie 2016, ora 08:56

  DOAMNE AJUTA SA REUSITI !!!!!!!

 2. unimatan a spus: 08 decembrie 2016, ora 20:14

  Bravo. Unimatani , luati aminte. Nici la voi nu s-a facut nimic de pe vremea lui Ceausescu. Desprindeti-va si voi, gospodariti-va singuri

 3. io is bau-bau a spus: 08 decembrie 2016, ora 18:12

  in urmatori 5 ani cu ungurii la putere, Jidaniul v-a fi o linie moarta!! de aia trebuie sa urlati in gura mare ca platiti impozite de oras, iar conditiile sunt de a 3-a lume…

 4. unguru bulan a spus: 08 decembrie 2016, ora 07:50

  zic si eu foarte bine, dar de ce sa va lipiti de bozgorul ghiula (primaru). ati uitat ca el „va facut drumul” , ar fi o alta TEAPA!

 5. Dac Bulibas a spus: 07 decembrie 2016, ora 14:15

  Foarte bine, mult succes !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.