Sătmăreanul Turos Lorand ar putea fi numit ministru al Culturii, dacă UDMR ar dori preluarea ministerului

Liderii coaliţiei de guvernare nu reuşesc să se împartă pe ministere. PNL vrea să ia de la UDMR ministerul Dezvoltării, considerat cel mai bănos minister, iar formaţiunea lui Kelemen Hunor a ameninţat cu ieşirea de la guvernare.

PSD şi PNL i-au propus UDMR-ului două ministere, Digitalizarea şi Cultura, şi un post de vicepremier. Pe surse, am aflat că dacă UDMR ar accepta Cultura, ar fi nominalizat sătmăreanul Turos Lorand, liderul senatorilor UDMR.

Ministrul de Interne, liberalul Lucian Bode le dă colegilor un fel de ultimatum: “Dacă pe cele două ministere care revin UDMR se agreează o formulă unanim acceptată şi de PSD, şi de PNL, stau la masă”.

După o şedinţă online liderii UDMR au decis să continue negocierile şi să rămână la guvernare. Astfel, UDMR se reîntoarce la masa negocierilor, dar nu renunţă la Dezvoltare. “Discuţiile vor continua, dar nu renunţăm la Ministerul Dezvoltării”, a declarat pentru Informaţia Zilei, liderul senatorilor UDMR, Lorand Turos.

Abonează-te acum Online!
  1. y a spus: 20 mai 2023, ora 07:24

    Pfoai de capul nostru! Dar poate în 20 de ani măcar acum vom avea şi CV-ul dânsului că şi acum e la secret. E de toată jena omul ăsta. Sau jurnalismul făcut de el îl recomandă pentru asta? De toată jena.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517