Sătmăreanul Marton Mezinger obţine o nouă medalie de argint la Gimnaziadă

Scris de Ionuţ Blăjean, 22 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Gimnaziada Europeană la scrimă s-a încheiat, iar în ultimele ore, sătmăreanul Marton Mezinger a obţinut o nouă medalie de argint.

În concursul echipelor mixte, la Rouen, Franţa, în cadrul Gimnaziadei Europene, echipa tricoloră a cucerit argintul întrecerii! România i-a avut în echipă pe Andreea Dincă, Emma Şonţ, Catinca Dumitru, Radu Niţu, Marton Mezinger şi Sebastian Drăghici, iar în primul meci al tabloului principal tricolorii au dispus cu 30-12 de o formaţie alcătuită din scrimeri din Turcia, Irlanda şi India. În semifinale, românii au întrecut cu 30-22 formaţia din Kazahstan, iar în finală au întâlnit Franţa. După un meci strâns, Romania a cedat cu 27-30, dar a cucerit cea de-a şaptea medalie în competiţia de scrimă a Gimnaziadei – argintul pe echipe.

România a încheiat concursul cu un aur – obţinut de Andreea Dincă, patru medalii de argint (echipe mixt, Radu Niţu, Marton Mezinger, Sebastian Drăghici) şi două medalii de bronz (Emma Şonţ şi Catinca Dumitru).

Amintim că în concursul individual, Marton Mezinger s-a impus la limită în meciul cu chinezul Qiyao Jiang (15-14), pentru ca în semifinale să îl învingă cu 15-11 pe francezul Aina Rahamefy. Marton a cedat în ultimul act, 8-15 cu kazahul Bogdan Lukin, şi a obţinut medalia de argint.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517